Liderliği kapan Trabzon borsada da uçuşa geçti
Bayram tatili öncesi tek seanslık işlemin yapıldığı İstanbul Borsası'nda Süper Lig'de zirvedeki koltuğunu bırakmayan Trabzonspor, yüzde 10.4 yükseldi.
Hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u deplasmanda 2-0 yenerek liderlik koltuğunu kaptırmayan Trabzonspor, bayram tatili öncesinde tek seanlık işlemin yapıldığı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) günün en çok kazandıran spor hissesi oldu.
Trabzonspor hisseleri yüzde 10.43 yükselişle 17.25 TL'den 19.05 TL'ye fırladı. Süper ligde 12. hafta maçını kayıpsız atlatan Beşiktaş'ın hisseleri de yüzde 4.19 artışla 9.94 TL'ye çıktı. Haftanın iki büyük kaybedeni olan Fenerbahçe ve Galatasaray, borsada da yatırımcısına kaybettirdi.
Galatasaray hisseleri yüzde 1.18 düşüşle 335 TL'ye, Fenerbahçe hisseleri ise yüzde 0.43 düşüşle 57.75 TL'ye geriledi. İrlanda'ya ilişkin borç endişeleriyle tek seanslık işlem gününe aşağı yönlü başlangıç yapan İMKB-100 endeksi ise Avrupa borsalarının yönünü yukarı çevirmesiyle birlikte günü yüzde 0.64 artışla 69 bin 998 puandan tamamladı. Borsada toplam işlem hacmi 705 milyon lira olarak gerçekleşti.
DOLAR 1.45 TL'Yİ GÖRDÜ
Dolar endeksi, ABD hazine tahvil faizlerinin yükselmesine paralel 6 haftanın en yüksek seviyesini görürken, cuma günü 1.44'lü seviyeleri test eden dolar kuru, işlem hacminin düşük kalmasının da etkisiyle bankalararası piyasada 1.4502 TL'yi gördü. Tahvil-bono piyasasında cuma günü spot kapanışta yüzde 7.72, valörlü kapanışta yüzde 7.66 seviyesinde olan 8 Ağustos 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi günü yüzde 7.72 seviyesinde tamamladı.
GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ