Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Başkan 12 yıllık aracını değiştiriyor!

        AHMET KIVANÇ / ANKARA

        2001 model Mercedes E320 marka otomobile binen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, gelecek sene makam aracını yenileyecek.

        BDDK gelecek yıl toplam 16 araç satın alacak. Alınacak araçlardan biri makam aracı, 13'ü kurum hizmetlerinde kullanılmak üzere otomobil, 2'si de yine kurum hizmetlerinde kullanılmak üzere minibüs olacak. BDDK'da halen 20'si kiralık olmak üzere 30 araç bulunuyor. BDDK Başkanı Mukim Öztekin ise 2001 model Mercedes E320 marka araç kullanıyor. Kuruma alınacak 16 araç için 2014 yılı bütçesinde 2 milyon lira kaynak ayrıldı.

        BDDK, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başkanlarının kullandıkları makam araçları bu yıl Meclis'te bir soru önergesine konu olmuştu. Önergeyi yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş'ın 2009 model Audi A8, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün de 2004 model Audi A8 makam aracı kullandığını açıklamıştı.

        2014’TE 232 MİLYON LİRA GELİR BEKLİYOR

        BDDK'nın 2012 yılında 167 milyon lira olan toplam gelirlerinin bu yıl sonunda 200 milyon liraya, 2014 yılında ise 232 milyon liraya ulaşması bekleniyor. Kurumun gelirlerinin 222.1 milyon lirası bankaların katılım payından, 9.2 milyon lirası bankalarda tuttuğu mevduat faizlerinden oluşacak. Öte yandan, SPK'nın 2013'te 95.5 milyon lira olarak öngörülen gelirleri, hedefi aşarak ağustos ayı itibarıyla 119.8 milyon liraya ulaştı. SPK'nın gelecek yıl ise 103.2 milyon lira gelir elde etmesi öngörülüyor.