Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Başta altın olmak üzere tüm piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in Jackson Hole’da yapacağı konuşmada - Para Haberleri

        Başta altın olmak üzere tüm piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in Jackson Hole’da yapacağı konuşmada.

        Fed’in önceki gün şahin bir üslup takınıp istihdam piyasasındaki toparlanmanın faiz oranlarını düşünülenden daha erken yükseltilmesine yol açabileceğinin sinyalini vermesi dolar uçurmuş, altını vurmuştu. Açıklamalar öncesinde 1.300 dolar sınırından işlem gören altının ons fiyatı dün 1.273 dolara kadar indi. Destek Menkul’un bugün yayınladığı rapora göre, altının ons fiyatlarında, bugün Fed Başkanı Yellen'ın konuşmasına kadar rahatlama görülebilir. Yellen’in önceki gün Fed’in yaptığı açıklamalardan farklı bir açıklama yapmasının beklenmediği ifade edilen raporda, “Yellen'ın yatırımcıların algısını çekme yönünden üslubü önemli. Jannet Yellen'ın konuşmasından sonra altın fiyatlarında aşağı yönde eğilim görülebilir" tahmini yapıldı.

        ALB Menkul de yatırımcıların bugün Jackson Hole'da gerçekleşecek olan Fed Başkanı Janet Yellen konuşmasının altın yatırımcıları tarafından dikkatle izlenmesi gerektiği uyarısında bulundu. Altının ons fiyatının 1.274 doların altına inmesi halinde düşüşün devam edebileceğine dikkat çekilen ALB Menkul’ün raporunda, “1.277 seviyesi üzerinde ise direnç seviyesi olarak 1.283 görünmektedir. Gram altın ise 89.55 direncini yukarı yönlü kırması halinde 91.00 direncini, bu seviyeden gerilemesi halinde ise 88.75 desteğini hedefleyebilir” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ