Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks CES 2015'e damgasını vurdu - Teknoloji Haberleri
        1

        Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük elektronik ve teknoloji fuarı ‘Consumer Electronics Show (CES) 2015’in kapıları önce uluslararası basına açıldı.

        2

        140 ülkeden 3 bin 600’ün üzerinde teknoloji şirketinin yer aldığı fuar 6-9 Ocak tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Yeni icatlarla dikkat çeken bu yılki fuarda günlük hayatı kolaylaştırma amacıyla yola çıkan girişimciler, elektrikli patentlerden akıllı kemerlere kadar birçok yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuyor.

        3

        Fuara Türkiye’den sadece Vestel ve DC Cases isimli bir şirket katıldı. Vestel, televizyon başta olmak üzere akıllı ev sistemleri ve kablosuz medya ürünlerini dünya sahnesine çıkarırken, DC Cases ise el yapımı akıllı telefon, tablet, fotoğraf makinesi ve bilgisayar kılıflarını sergiliyor.

        4

        CES 2015’e, Fransa 119, Kanada 91, Hong Kong 85, Güney Kore 62, Almanya 44, İngiltere 40, Japonya 39, İsrail 34, Singapur 14, İtalya 10, Hindistan 7, Rusya 3 ve Yunanistan 1 şirketiyle fuara katılıyor. İşte teknoloji fuarında dikkat çeken icatlar

        5

        Karanlık ortamda net selfie çekiyor

        Ürünün tanıtıldığı fuarda 29 dolarlık Vibe Xtension Selfie Flash en çok dikkat çekenler arasına girdi. Lenovo'nun 'selfie' tutkunları için geliştirdiği bu flaş sayesinde karanlık ortamlarda çok net 'selfie'ler çekebiliyorsunuz.

        6

        1 dakikadan az vir sürede şarj ediyor

        İsrailli Storedot'un geliştirdiği yeni cep telefonu pili ve şarj ünitesi sayesinde telefonunuzu 100 kat daha hızlı şarj edebiliyorsunuz. Firma 2017 itibarıyla herhangi bir akıllı telefonu 1 dakikadan az vir sürede şarj etmeyi hedeflediğini açıkladı.

        7

        Etrafındaki cihazları 6 metre uzaktan kablosuz şarj ediyor

        WattUp adı verilen ve şu sıralar patent başvurusunun onaylanması bekleyen sistem, WiFi sinyalleri aracılığıyla cihazlara bağlanarak sinyal gönderiyor ve cihazlar bu sinyalleri DC akıma çevirerek şarj olabiliyor. Bu sinyali gönderebilmek için verici kullanmak gerekiyor ve bu vericiler evin istendiği noktalarına konumlandırılarak bahsi geçen şarj işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu vericilerin oldukça güçlü olduğuna dikkat çekiliyor. Tek bir verici ile telefon ve giyilebilir cihaz tamamen şarj edilebiliyor. Ayrıca router, şarjı az kalan cihazları otomatik olarak tespit ederek istenen düzeye kadar şarj ediyor. Aynı WiFi ağı üzerinden gerçekleştirilen bu şarj işlemi 6 metre uzaklığa kadar sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor

        8

        YouTube ile ortak canlı yayın yapan kamera

        HTC‘nin mini kamerası RE artık kullanıcılara anı kaydetmenin yanı sıra gerçek zamanlı paylaşma imkanını da sunuyor. Özel uygulamasıyla YouTube ile ortak çalışan kamera ile canlı yayın yapmak mümkün.

        9

        Kendi çiziklerini onarıyor

        Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl tanıtılan kavisli ekrana sahip LG G Flex’in en ilgi çekici özelliklerden biri arka kapağında kullanılan malzemeden dolayı, basit çizikleri kendi kendine iyileştirmesiydi. Şirket, geçtiğimiz günlerde tanıttığı LG G Flex 2’de bu özelliği biraz daha geliştirmiş. LG, CES 2015’te tanıttığı LG G Flex 2’nin arka kapağının çizikleri nasıl iyileştirdiğini gösteren bir kabin kurdu. Böylece CES 2015 ziyaretçileri canlı olarak cihazın kendi kendini nasıl iyileştirdiğini görebiliyorlar.

        10

        Pili dört gün dayanıyor

        Amerikalı cep telefonu üreticisi Blu Products, CES 2015 kapsamında yeni ürünlerini görücüye çıkardı.Şirketin en dikkat çekici modeli ise şarjı standart kullanımda 4 gün dayanan Studio Energy.

        11

        Ağırlığa göre yön değitirebiliyor

        IO Hawk isimli bu yeni ürün için yeni nesil Segway denilebilir. Kullanımı son derece basit olan IO Hawk'ın üzerine çıkıp gitmek istediğiniz yöne doğru ağırlığınızı verdiğinizde kolayca hareket ediyor.

        12

        Pile ihtiyaç duymadan gürültü engelliyor

        Geçtiğimiz yıl lightning girişini kullanan ilk kulaklığını duyuran Philips, bu kez de CES 2015‘te lightning girişine bağlanan Fidelio serisi yeni kulaklığını tanıttı. Gürültü engelleyici özelliği bulunan ve içerisine entegre olarak 24 bit dijital-analog çevirici ile gelen Fidelio NC1L isimli kulaklıkta 4 adet mikrofon bulunuyor. Bu mikrofonlar sayesinde ortam sesleri alınıyor, ters çeviriliyor ve kullanıcıya gönderilerek gürültüsüz bir müzik keyfi yaşaması sağlanıyor.

        13

        320 GB hafızası var

        Saygus firması tarafından geliştirilen V2 isimli akıllı telefon. Depolama kapasitesiyle sınırları zorlayan V2, kullanıcılara tam 320 GB’lık hafıza kapasitesi sunuyor.

        14

        Daha iyi uyku için akıllı bant

        Uyku problemi çekenler ve uykuya daha hızlı dalmak isteyenler için ‘AcousticSheep’ geliştirildi. Dr. Wei-Shin Lai tarafından geliştirilen bu cihazın bir kafa bandı gibi baş bölgesine takılıyor. Manyetik özel sensörlerle kullanıcıların beyin dalgalarını ölçen cihaz, buna göre müzik çalıyor. AcousticSheep’in içinde birçok müzik mevcut. Ancak isteyen kullanıcılar bluetooth ile cihazı akıllı telefonlarına bağlayarak kendi müziklerini de çalabiliyor.

        15

        18 dakika havada

        ‘Drone’ olarak bilinen insansız hava araçları konusunda bilinen DJI, en son modelini CES 2015’te tüketicilerin beğenisine sundu. Tamamen karbon fiber gövdeden yapılan DJI Inspire 1 adındaki model, 18 dakika boyunca havada kalabiliyor. Bu süre içindeyse 12 megapiksellik kamerasıyla 4K çözünürlükte video ve fotoğraf çekimi yapabiliyor. 360 derece dönebilen kamera ile gelen cihazın satış fiyatı ise 2900 dolar civarında.

        16

        Akıllı biberon

        ‘The Slow Control’ adındaki şirket bebeklerin daha sağlıklı beslenmesi için harekete geçti. Şirketin geliştirdiği akıllı biberon, bebeklerine ne hızda ne kadar süt içtiğini ölçüyor. Wi-Fi üzerinden internete bağlanan cihaz, bebeklerden topladığı veriyi, ebeveynleriyle paylaşıyor. Ebeveynler ise evden uzakta olsalar bile bebeklerinin nasıl beslendiğini takip edebiliyor.

        17

        Uçan hoparlör

        CES 2015’te dikkatleri üzerine çeken ses sistemleri arasında ‘Axxess CE Air2’ modeli vardı. Üzerinde bulunan mıktantıslarla itme gücü yaratan bu hoparlör havada durarak çalışıyor. Ses ise kablosuz olarak hoparlöre iletiliyor. Axxess CE Air2, tüm akıllı telefonların yanı sıra internetten aldığı şarkıları da çalabiliyor.

        18

        Biyometrik bilgileri takip ediyor

        Sony, "eyeglass" adlı ürünüyle özellikle spor ve fitness alanında etkili olmayı planlıyor. Cihaz biyometrik bilgilerin takibinden mükemmel golf vuruşuna kadar pek çok konuda kullanıcısına destek sağlayacak.

        19

        Kapılar artık ‘cep’ten açılacak

        Elimizden düşmeyen akıllı telefonlar artık kapıları açmaya da yarayacak. ‘Kevo’ adındaki akıllı kilit, Wi-Fi üzerinden evdeki internete bağlanıyor. Bu kilit için uyumlu olan uygulama akıllı telefonlara indirilerek kapılar tek dokunuşla açılıyor. Hatta siz evinizde olmasanız bile gelen misafirlere kapınızı açabiliyorsunuz.

        20

        Kurabiyelere 3 boyutlu baskı

        Geçtiğimiz yıla damgasını vuran 3D (3 boyutlu) yazıcılara yeni bir model daha eklendi. XYZ adındaki modelin özelliği yiyeceklerin üzerine 3D baskı yöntemiyle şekiller çıkarabilmesi. Örneğin, bir dilim ekmeğin üzerine bu yazıcıyla istenilen şekilde çikolata sürülebiliyor.

        21

        Çocuğunuz dişlerini takip edin

        ‘Vigilant Rainbow’ adındaki şirket, çocukların dişleri çürümesin diye akıllı diş fırçası geliştirdi. Çocuklara uygun farklı renk seçeneklerine sahip olan bu model, bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanıyor. Cihaz hangi dişlerin daha fırçalandığını bile gösteriyor. Ayrıca Vigilant Rainbow’un uygulaması içindeki oyun öğeleriyle diş fırçalamayı eğlenceye çeviriyor.

        22

        360 derece çekim yapıyor

        Video alanında ürünler geliştiren ‘The Giroptic’ adındaki şirket, dünyada ilk aynı anda 360 derece video ve fotoğraf çekebilen The Giroptic 360cam’i tanıttı. Üzerinde ‘balık gözü’ lensli üç adet 185 derecelik kamera bulunduran cihaz, üzerindeki sensörlerle çekilen görüntüleri birleştiriyor. Bu görüntüler ise Wi-Fi üzerinden internet üzerinden canlı olarak izlenebiliyor.

        23

        Çok yiyene özel kemer

        Fransız Emiota tarafından geliştirilen ‘Belty’ adındaki akıllı kemerin üzerinde mikro motorlar bulunuyor. Bu motorlar, kemerin kullanıcıların üzerine göre ayarlanmasını sağlıyor. Kemerin üzerinde bulunan sensörler kullanıcıların yemek yemediğini anlıyor ve kemerin sıkılığını buna göre ayarlıyor. Buna ek olarak kemer bluetooth bağlantısıyla akıllı telefonlara bağlanarak kontrol edilebiliyor. Şu anda prototip aşamasında olan Belty, gelecek aylarda satışa çıkacak.

        24

        Elektrikli paten

        ‘The Rollkers’ adındaki paten, daha hızlı yürümek isteyenler için geliştirildi. Patenin altında bulunan elektrikli motorlar ve dört tekerlek sayesinde, kullanıcılar koşma hızında yürüyebilecek. Bu patenin en büyük özelliği ise kullanıcıların ayakkabı çıkartmak zorunda kalmaması. Örneğin iş ayakkabısı giyilerek bu paten rahatlıkla kullanılabiliyor.

        25

        Uzaktan hayvanınız etkileşim kurmanızı sağlıyor

        Internet özellikli cihaz hayvan sahipleri ilgilendiriyor.Hayvan sahiplerinin uzaktan kendi hayvanları ile etkileşim kurmalarını fotoğraf ve video çekmelerini sağlıyor.

        26

        Yön tarif ediyor

        Fuarın yine en ilgi çekici cihazlarında biri de medya önizleme özelliğine sahip binici için yol tarifi veren ses ve görüntü özelliğine sahip cihaz

        27

        Akıllı cihaz üzerinden canlı görüntü veriyor

        EGO video kamera, Wi-Fi özelliğine sahip Full HD olmasının yanısıra akıllı cihaz üzerinden canlı görüntü verme özelliğine de sahiptir.

        28

        Radar uyarılarını veriyor!

        Bluetooth teknolojisini kullanarak cihaz radar uyarılarını veriyor.Cihazın kontrol ayarlarını görüntülemek için cihaz bir radar dedektörü ile bir akıllı telefona bağlanıyor. Uyarı geçmişini, oturumu,yaklaşan hız ve kullanıcının telefonda görüntülenen kırmızı ışığı gösteriyor ve uyarıyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ