Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks Pulsar zaman bilgisayarı - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM/EKONOMİ SERVİSİ

        Akıllı saatler giderek teknoloji devlerinin yeni arenası haline dönüşüyor. Pazartesi günü tanıtılması(daha doğrusu açıklanmayan tüm özelliklerinin açıklanması) beklenen Apple Watch, kuşkusuz bu alana yepyeni bir soluk getirecek. Apple'ın akıllı saatinin tüm detayları belli olur olmaz, özelliklerini ve saate gelen ilk tepkileri HABERTURK.COM'dan takip edebileceksiniz ancak bugün size 43 sene önce belki de Apple'ın bugün yarattığı heyecandan daha fazlasını yaratan bir başka saatle tanıştırmak istedik.

        1972 senesinde ABD'li Hamilton Watch Company, Pulsar'ı piyasaya sürdü. Firma o dönemki reklamlarında Pulsar'ı 'zaman bilgisayarı' olarak tanıtmıştı. 'Zaman bilgisayarı' denilince akla birçok özellik gelebilir ancak Pulsar saatin tek özelliği saati göstermek idi. Yine de 70'lerde bilgisayarların hala 'bir oda boyutunda' olduğu düşünüldüğünde Hamilton Watch Company'nin bu ürününün bir devrim olduğunu belirtmek yanlış olmaz.

        FORD PINTO PARASINA SATIŞA ÇIKTI!

        Tabii bugün 'zaman bilgisayarı' Pulsar, akıllı değil dijital saatlerin atası olarak kabul ediliyor. Akıllı saat sınıfına girebilmek için birçok özelliğe sahip olmak gerekir ancak bulunması gereken en temel özellik 'internete bağlanabilmesi.'

        Akıllı olmasa da Pulsar, 2100 dolarlık fiyat etiketiyle bugünkü 'akıllıları' bile geride bırakıyordu. 1973'teki 2100 doları bugünün 2100 dolarıyla karıştırmamak gerekiyor. ABD'li gazeteci Harry McCracken dijital saatlerle iligli yazdığı bir makalede o tarihte Pulsar'ın yeni model bir Ford Pinto'dan daha pahalıya satıldığını belirtiyor. Bugün bir otomobil parasına kaç tane 'akıllı olmayan' dijital saat alınabildiğini düşününce yeni teknolojilerin her zaman pahalı olduğu daha iyi anlaşılıyor.

        Pazartesi tanıtılması beklenen Apple Watch kimileri tarafından pahalı bulunacak, kimileri ise bu yeni saate sahip olabilmek için Apple mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturacak. Ancak teknolojinin giderek yükselen ilerleme hızı da hesaba katıldığında bugün 43 yıl öncesinin 'zaman bilgisayarı' Pulsar'a burun kıvırdığımız gibi Apple'ın yeni akıllı saatine de, çok değil, 5 yıl içinde burun kıvırmaya başlayacağımızı söylemek için kahin olmaya gerek yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ