Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks Su geçirmez İPhone 5S mağdur etti! - Teknoloji Haberleri

        Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Apple, her yıl 10 Eylül’de gerçekleştirdiği yeni nesil akıllı cihaz ve ürünlerinin resmi tanıtımının ardından teknoloji gündeminin en popüler konularından biri olmayı başarıyor.

        iOS 7, iPhone 5S ve iPhone 5C hakkında yazılan haberlerin yanında üçüncü şahıslar tarafından kurgulanan videolar birçok kullanıcıyı mağdur ediyor.

        Milliyet'in haberine göre; üçüncü şahıslar tarafından kurgulanan, çekilen ve yayımlanan iPhone 5S ve iOS 7 reklamının gerçeklik payı bulunmasa da birçok iPhone kullanıcısı denemekten kendini alamıyor. Reklam içinde: “IPhone telefonunuzun güncellemesini yaparsanız, su geçirmezlik özelliği gelecektir. Acil durumlarda veya kazalarda suyun cihaza geçmemesi için iOS 7’ye güncelleyin.” Cümleleri bulunuyor.

        Apple’ın ilk günden bu yana hiçbir proje ve patentte su geçirmezlik ile ilgili hiçbir kayıt ya da çalışma bulunmuyor olması bu reklamların gerçek dışı olduğunu ortaya çıkarıyor. İlk olarak “4Chan” isimli bir forum sitesinde paylaşılan ve yayımlanan sahte reklamın öncesinde ise, Justin Bieber’in kansere yakalandığı ve destek için binlerce kişinin saçını kazıtmasını istemişti.

        Bu ve benzeri haberlerle popülerlik kazanan ve adını sık sık duyurmayı başaran forum sitesi, mağdur duruma düşen iPhone 5S kullanıcıları içinse henüz bir açıklamada bulunmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ