Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks Gerçek babayiğit havadan geldi! - Teknoloji Haberleri

        Türkiye'nin genç girişimcileri son yıllarda kıtalararası başarılara imza atmaya başladı.

        Bu örneklerden biri olan ve Türkiye'den Amerika'ya ilk sanayi yatırımını yapan Ekim Alptekin, iki ülke arasında büyük bir ticaret hattı kurmayı başardı. ABD'de jet uçak üretimi yapan Esclips firmasını satın alan ardında da Skorsky ile ortaklığa giden Alptekin, Türkiye'deki KOBİ patronlarının bütçesine uygun uçaklar tasarladı. Alanında ilk olan jetler sayesinde özellikle Anadolu'daki işadamları yakın coğrafyada kendi jetleriyle tarifeli uçak fiyatına uçabilecek. Uçakların fiyatı ise 1.5 milyon dolardan başlıyor.

        MÜŞTERİ GENÇ PATRONLAR

        Sabah’tan Metin Can’ın haberine göre, Alptekin'in projesine genç patronlardan da destek geldi. 10 bin üyesi bulunan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) uçakların ilk kurumsal müşterisi oldu. TÜGİK Başkanı Erkan Güral, "İhracatımız katlanarak büyüyor. Bu büyümeye tarifeli seferlerle yetişmek mümkün değil. Ayrıca özel jetler, Türkiye ihracatına da prestij kazandıracak" dedi.

        4 YILDIR BEKLENEN FIRSAT

        Ekim Alptekin'in jet üretimine başlama serüveni 2009'a uzanıyor. İşadamlarına yönelik ucuz jet projesini bu tarihte hayata geçirmeyi hedefleyen Alptekin, Türkiye'den bir ortağıyla birlikte ABD'deki Eclisp firmasına yüklü miktarda jet siparişi veriyor. Ancak firma finansal çıkmaza girerek iflas ediyor.

        Bunun üzerine Alptekin'e başka bir fırsat kapısı aralanıyor. Alptekin yabancı bir yatırımcı grubuyla birlikte şirketi satın alıyor. Alptekin'in ilk işi mevcut uçakların tasarım performansını geliştirmek oluyor. Ardından şirketin ortaklık yapısına Black Hawk helikopterlerinin üreticisi olan Skorsky firması katılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ