Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Elektrik desteği yardımı ne kadar, kaç TL? Elektrik Tüketim Desteği başvuru şartları neler, nasıl alınır? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destekleri Programı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, elektrik desteği yardımı ne kadar, kaç TL? Elektrik Tüketim Desteği başvuru şartları neler, nasıl alınır? İşte detaylar...

        2

        ELEKTRİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Türkiye Aile Desteğinden yararlanan haneleri Elektrik Tüketim Desteğinden de yararlandıracaklarının bilgisini veren Bakan Yanık konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

        “Programa başvurusu kabul edilen ancak Elektrik Tüketim Desteği (ETD) alamayan hanelere ETD sağlanmasına dair tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bu doğrultuda 1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığı elektrik tüketim desteği 108 lira, 3 kişilik hanelere 100 kw karşılığı elektrik tüketim desteği 144 lira, 4 kişilik hanelere 125 kw karşılığı elektrik tüketim desteği 180 lira ve 5 ve üzeri nüfusa sahip hanelere 150 kw karşılığı elektrik tüketim desteği 216 lira sağlayacağız.”

        ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI

        3

        ELEKTRİK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

        Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programından faydalanmak isteyen vatandaşların, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvurularını tamamlamış olan vatandaşlarının ödemelerinin Kasım ayında hesaplara yatacağını belirtti.