Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Elon Musk: ‘İftira Karşıtı Birliği’ne dava açacağım - Teknoloji Haberleri

        Elon Musk resmi X hesabı üzerinden bir dizi gönderi yayınlayarak ADL'ye göndermede bulundu.

        Musk ilk gönderisinde, "Çok açık olmak gerekirse, ifade özgürlüğü taraftarıyım, ancak her türlü antisemitizme karşıyım" ifadelerini kullanırken takipçisinden gelen, "Bunu kim sorguluyor ki?" sorusu üzerine ‘İftira Karşıtı Birliği’nin kendisine uzun bir süredir yalan ifadeler kullanarak satın alımdan bu yana, ADL'nin yanlış bir şekilde anti-Semitik olmakla suçlayarak platformu (X - Twitter) öldürmeye çalıştıklarını belirtti.

        "REKLAM GELİRİMİZ 'ADL' BASKISI YÜZÜNDEN DÜŞTÜ"

        Musk gönderilerinin devamında reklam gelirlerinin düşmesine vurgu yaparak, "ABD reklam gelirimiz, esas olarak reklamverenler üzerindeki ADL baskısı nedeniyle yüzde 60 oranında düştü (reklamverenlerin bize söylediği şey bu), bu yüzden neredeyse X / Twitter'ı öldürmeyi başardılar!" dedi.

        "'ANTİ' İFADESİNİ KALDIRMALARI GEREKECEK"

        Musk, "Bu devam ederse, ironik bir şekilde, "Anti Defamation" League'e karşı bir hakaret davası açmaktan başka seçeneğimiz kalmayacak. İftira davasını kaybederlerse, isimlerinin "karşıt" (anti) kısmını bırakmaları gerekecek" şeklinde gönderi yayınladı.

        İşte Musk'ın o tweetleri...

        ADL KİMDİR?

        ADL, kendisini dünyanın önde gelen nefret karşıtı örgütü olarak tanımlayan bir sivil toplum kuruluşu. 1913 yılında ABD'de kurulan bu örgüt, misyonunun 'Yahudi halkına yönelik karalamayı durdurmak ve herkese adaletli, adil muameleyi güvence altına almak' olduğunu söylüyor.

        ADL'ye göre Musk'ın Ekim 2022'de siteyi satın almasının ardından X'teki antisemitik paylaşımlar keskin bir şekilde arttı. Platformda aşırılık yanlıları ve komplo teorisyenleri daha görünür oldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ