Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberi: Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel gözaltına alındı - Gündem Haberleri | Son dakika haberleri

        Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla soruşturma başlatıldı, müfettiş görevlendirildi.

        SONEL'E SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Daha önce merkeze alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkındaki iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin talimatıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında müfettiş görevlendirildi.

        Gülistan Doku soruşturması kapsamında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Sonel hakkında TCK 281/1-2 kapsamında işlem yapılması için dosyayı Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

        GEREĞİNİN YAPILMASI İÇİN YAZI YAZILDI

        Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülistan Doku soruşturması kapsamında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında işlem yapılmak üzere gereğinin takdir ve ifası için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazdı.

        Valiler hakkında kişisel suçlarda soruşturmaların ilgili bölge başsavcılığınca, görev suçlarında ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yetkisiyle yürütüldüğü belirtildi.

        ERZURUM'A GETİRİLECEK

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ’da gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in Erzurum’a getirileceğini açıkladı.

        Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, soruşturma kapsamında delillendirme süreçlerine dair yapılacak işlemler için ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları ve kolluk birimlerine talimatlar gönderildiğini bildirdi. Şüpheli Tuncay Sonel’in Elazığ’da yakalandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        “Şüpheli Tuncay Sonel, Elazığ ilinde yakalanmış olup Erzurum iline getirilmek üzere gözaltına alınmıştır. Maddi gerçeği ortaya çıkarabilmek için başlatılan soruşturma etkin bir şekilde, çok yönlü ve titizlikle yürütülmekte olup, soruşturma kapsamında elde edilen tüm delil ve bulgular, büyük bir dikkat ve hassasiyetle değerlendirilmekte ve incelenmektedir.”

        ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU

        Gökhan Ertok, etkin pişmanlıktan yararlanmak için savcılığa başvuru yaptı. Erol, "O dönemki Tunceli valisi Tuncay Sonel ve Şükrü Eroğlu isimli şahıslar beni kandırarak siber konusundaki benim teknik kabiliyetimden faydalanarak beni kullandılar. Pişmanım. Etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum" dedi.

        SONEL GÖZALTINA ALINDI

        Soruşturma kapsamında oğlu gözaltında bulunan dönemin Tunceli Valisi Mülkiye Başmüfettişi Tuncay Sonel hakkında, iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla soruşturma başlatılmış ardından açığa alınmıştı. Elazığ’da bulunan Tuncay Sonel, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        REKLAM
        Gülistan Doku'nun hastane kayıtları silindi iddiası!
        Gülistan Doku'nun hastane kayıtları silindi iddiası! Haberi Görüntüle

        ESKİ BAŞHEKİM DE GÖZALTINDA

        Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında suç delillerinin elde edilmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

        Bu kapsamda Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir'in yakalanarak gözaltına alınması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla yazı gönderildi.

        Talimat doğrultusunda Özdemir, adresinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

        Gülistan Doku ile ilgili soruşturmada, Doku'nun 31 Aralık 2019'da Tunceli Devlet Hastanesine giriş yaptığı kayıtların silindiği bilgileri dosyaya girmişti.

        Sağlık Bakanlığınca, Gülistan Doku soruşturması kapsamında hastane kayıtlarının silindiği iddiaları üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve müfettiş görevlendirildiği bildirilmişti.

        Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Çağdaş Özdemir, 2018 ve 2021 yılları arasında Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi, 2022 yılına kadar ise Tunceli İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmıştı.

        HASTANE KAYITLARIN SİLİNDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

        Sağlık Bakanlığı, Gülistan Doku soruşturması kapsamında Tunceli Devlet Hastanesi’nde kayıtların silinmesi iddialarına ilişkin idari soruşturma başlatmıştı.

        4 ZANLI DAHA TUTUKLANDI

        Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal A'nın annesi Cemile Yücer, Celal Altaş, Nurşen Arıkan ve Ferhat Hanedan Güven'in savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

        AA'nın haberine göre; nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Yücer, Güven, Altaş ve Arıkan tutuklandı.

        Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile Vali Sonel'in o dönem korumalığını yapan Şükrü E, Zeinal A. ile üvey babası Engin Y. ve Uğurcan A'nın savcılıktaki sorgusu sürüyor.

        2 ZANLI TUTUKLANMIŞTI

        Doku'nun kaybolmasına ilişkin 13 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, Gülistan Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok ile eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı tutuklanmış, Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. ise haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Beton pompasının bomu yüksek gerilim hattına temas etti; 1'i ağır, 2 yaralı

        DİYARBAKIR'da bir inşatta beton pompasının bomunun yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu akıma kapılan 1'i ağır, 2 işçi yaralandı.(DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ