Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekim 2022 bu ay FED faiz toplantısı var mı, yeni toplantı ne zaman yapılacak ve faiz kararı beklentisi nedir? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Eylül ayı FED faiz kararı ABD Merkez Bankası tarafından açıklanmıştı. Buna göre Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3-3.25 aralığında çekti. Son toplantıda faiz artımına gidilmesiyle ekonomi gündemini takip edenler Fed faiz kararı tahminini ve ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte Fed faiz kararı toplantısı tarihi...

        2

        FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

        FED’in sitesinde yer alan toplantı takviminde ekim ayı toplantısı bulunmuyor.

        Toplantı takviminde yer alan bilgilere göre FED bir sonraki faiz kararını 1-2 Kasım 2022 tarihinde açıklayacak.

        Yılın son FED toplantısı ise 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED ekonomik öngörülerini açıklayacak.

        3

        FED FAİZ KARARI NE OLUR?

        Analistler, piyasaların artık Fed'in politikasından dönmeyeceği konusunda ikna olduğunu, bundan sonraki süreçte faiz artırımlarında 75 baz puandan 25-50 baz puana geçişin ne zaman gerçekleşeceğine odaklanıldığını söyledi.

        Bu noktada en büyük sinyalin bugün açıklanacak eylül ayı TÜFE verisinden geleceğini aktaran analistler, beklenti üzeri gelen bir verinin piyasa fiyatlamalarını daha da bozabileceğini söyledi.

        4

        ABD'de ağustosta yüzde 0,1 artan TÜFE'nin eylülde yüzde 0,2 yükselmesi, endeksteki yıllık artışın ise yüzde 8,3'ten yüzde 8,1'e gerilemesi bekleniyor. Veri öncesi para piyasası fiyatlamalarında Fed'in kasım ayı toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesine yüzde 81 ihtimal veriliyor.

        5

        EK FAİZ ARTIRIMLARI BEKLENİYOR

        Kurul üyesi Christopher Waller ise Fed'in enflasyonun hafiflediğine dair işaret görmeden faiz artırımlarını durdurmaması gerektiğini söyleyerek "Gelecek yılın başlarında ek faiz artırımları bekliyorum" dedi.

        Yetkililer son politika toplantılarından bu yana 1-2 Kasım'da gerçekleşecek toplantıda 75 baz puan büyüklüğünde art arda dördüncü faiz artırımına gidileceğine, daha sonra da faiz artırımlarının devam edeceğine işaret ediyorlar. (REUTERS)

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ