Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Dünya Günü nedir? Google’dan 22 Nisan Dünya Günü Doodle’ı - Merak Edilenler Haberleri

        Bugün 22 Nisan Dünya Günü. Milyonlarca insan bugün gezegenimize atfedilen günü kutluyor.En popüler arama motoru Google da Dünya Günü'ne özel Doodle hazırladı ve yüz milyonlarca kullanıcısının Dünya Günü'nü kutladı. İnternette pek çok kişi Dünya Günü'nü araştırmaya başladı. Peki Dünya Günü'nün önemi nedir? Dünya Günü ilk kez hangi tarihte kutlanmaya başladı? İşte detaylar...

        DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

        Dünya Günü fikri, gezegenimizin karşı karşıya kaldı çevresel kirlilik, doğa katliamı gibi tehditlere dikkat çekmek amacıyla ABD'nin San Francisco kentinde 1969 yılında gündeme getirildi. O yıl San Francisco'nun ev sahipliğinde düzenlenenUlusal UNESCO Dünya KonferansındaJohn McConnell tarafından Dünya için özel bir gün düzenlenmesi önerildi.

        REKLAM

        John McConnell, Dünya Günü'nün tüm gezegende gece gündüzün eşit olduğu iki ekinoks tarihinden biri olan 21 Mart'ta kutlanması fikrini ortaya koydu.

        Ancak bir yıl sonra22 Nisan 1970 tarihinde,Wisconsin'de 20 milyon kişinin katılımıyla çevre sorunlarına karşı büyük birorganizasyon gerçekleştirildi. Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ve Denis Hayes'in organizatörlüğündeyapılan etkinliklerde birçok konferans ve sempozyum düzenlendi veçevre sorunlarına dikkat çekildi. Büyük ses getiren organizasyon sonrası ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlandı.

        Bu gelişmeler sonrasında 22 Nisan, başta ABD olmak üzere onlarca ülkedeDünya Günü olarak kutlanmaya başladı.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ