Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THY'nin kar yağışı nedeniyle iptal edilen iç hat seferleri yeniden başladı

        Türk Hava Yolları iptal edilen iç hat seferlerini yapmaya başladı.Kar yağışı ve tipi nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesinin sıfıra inmişti. Bu nedenle Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 45 dakika uçaklar iniş kalkış yapılamamıştı.

        Yolcular, Atatürk Havalimanı'nda kar çalışmaları görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalmıştı. Bu arada THY yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün 350 seferini iptal etmişti.

        HAMDİ TOPÇU TWEET ATTI

        Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, yoğun hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Havalimanı'nın fiilen kapalı olduğunu söyledi.

        200 METRE BİLET İPTAL KUYRUĞU

        Atatürk Havalimanı'nda bilet iptal kuyruğu 200 metreye ulaştı.

        O SEFERLERİN TÜMÜ İPTAL EDİLDİ

        Türk Hava Yolları (THY), kar yağışı nedeniyle dün yapılan uzun menzilli ve Avrupa yatısı olan seferler dışındaki tüm seferlerin iptal edildiğini duyurmuştu.

        THY'nin resmi sitesinde "Atatürk Havalimanı Meydan Kapalılığı" başlıklı bir açıklama yayınlandı.

        Açıklamada, İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün uzun menzilli ve Avrupa yatısı olan seferler dışındaki tüm seferlerin iptal edildiği bildirildi.

        7 BİN 500 YOLCU OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

        Türk Hava Yolları (THY), transit olarak geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan dış hat uçuşu yapacak yolculardan 7 bin 500'ünü otellere yerleştirdi. Atatürk Havalimanı'nda inişler ve kalkışlar görüş mesafesinin düşmesi ve park yerlerinin dolu olması nedeniyle zaman zaman yapılamazken, terminaller de yolcu yoğunluğu yaşandı. Bu arada yolculardan bazıları apronda kar selfie'si yaptı. THY'nin üç günlük iptallerinin 600'ü geçeceği öğrenildi.

        TÜM İÇ HAT SEFERLERİ İPTAL

        Türk Hava Yolları, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yarın öğleye kadar yapılacak olan tüm iç hat seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ