Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tarsus'ta katledilen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan CNN International'a röportaj verdi. 'Kızımın öldürülmesiyle Türkiye uyanışa geçti' dedi

        Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, CNN International'a verdiği röportajda, kızının öldürülmesiyle "bir ülkenin uyanışa geçtiğini" söyledi.

        Korkunç cinayetin ardından yaptığı 'itidal' çağrılarıyla tüm Türkiye'nin takdirini kazanan acılı baba, CNN'e telefonda röportaj verdi. Aslan, "Tek bir cinayetin bu kadar insanı bir araya getirmesinin bir başka yolu yoktu. Ama ben Özgecanımın bir amaç için dünyaya geldiğini bilmiyorum. Ama kahredici olduğu kadar, bu onun insanları uyandırması için kaderiydi" dedi.

        'İNTİKAM ARAYIŞINDA DEĞİLİM'

        Mehmet Aslan ardından sözlerini şöyle sürdürdü: Özgem barış için yaşadı... Barış, sevgi ve güzellik için. Daha iyi bir yarına inandır.Çok üzgün ve kızgın olmama karşın intikam arayışında değilim. Sevgiye teslim olmalıyız. Aksi takdirde hepimiz kaybederiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ