Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın otopsi raporuna göre tecavüz yok

        CEMAL DOĞAN / ANKARA

        Genç kızın özellikle boyun kısımında çok sayıda bıçak darbesi ve öldürücü kesikler, kafasında küt cisim darbelerine bağlı travmatik bulgular ve vücudunun değişik yerlerinde çok sayıda ödem ve morluklar saptandı.

        Raporda, Özgecan’ın vücudunun büyük kısmının yandığı belirtildi. Özgecan’ın, katil zanlısınca kesilen ve daha sonra bulunan ellerinde tırnak incelemesi yapıldı. İnceleme sonucunda, Özgecan’ın tırnaklarında, katil zanlısından alınan DNA dokularına ulaşıldı.

        Ankara Adli Tıp Kurumu’nun raporunun soruşturmayı yürüten Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol’a gönderildiği öğrenildi. Savcı Akyol’un raporun ulaşmasıyla birlikte eldeki tüm deliller ışığında iddianamesini yazmaya başladığı ve kısa süre içinde mahkemeye iddianameyi sunacağı belirtildi.

        MÜEBBET İSTENECEK

        Suç aletleri, sanık anlatımları, Adli Tıp raporu ve tanık jandarmaların teşhis tutanakları sonucu hazırlanacak olan iddianamede Savcı Akyol’un şüpheliler Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek” kapsamında “ağırlaştırılmış müebbet” hapis istemiyle dava açmasına kesin gözüyle bakılıyor. Savcılığın iddianamesini tamamlayıp mahkemeye sunacağı ve iddianamenin kabul edilmesinden sonra davanın güvenlik nedeniyle Mersin dışında belirlenecek bir başka ilde görülebileceği kaydediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ