Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Özgecan Aslan cinayeti sonrası toplu taşıma araçlarına kamera sistemi kurulacağını söyledi

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'ta vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın adını Mersin'de yaşatacaklarını belirterek, "Özgecan kızımızın adını doğup büyüdüğü kent olan Mersin'de bir meydana, bir anıta vererek sonsuza dek yaşatacağız" dedi.

        'ADINI MEYDANA VERECEĞİZ'

        Yazılı bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, Özgecan'ın adını Mersin'de bir meydana vermeyi ya da adına bir anıt yaptırmayı düşündüklerini belirterek şunları söyledi: Bu konuyu ilk meclis toplantısında ele alacağız ve kentimizde bir meydanda veya onun adına yapılacak bir anıtla kızımızın adını yaşatacağız. Bu insanlık dışı olay karşısında tek vücut olan ve ortak bir şekilde tepkilerini ortaya koyan hemşehrilerimize gösterdikleri duyarlılıktan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Özgecan'ımızın kederli ailesine bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum.

        'YOLCU TEHLİKE ANINDA ALARMA BAŞACAK'

        Toplu taşıma araçlarıyla ilgili bazı önlemler alacaklarını da açıklayan Kocamaz, toplu taşıma araçlarına merkezden takip edilen kamera sistemi kuracaklarını söyledi. Kocamaz, "Toplu taşıma araçlarına kamera sisteminin yanı sıra alarm sistemi de kuracağız. Yolcular herhangi tehlikeli bir durumda alarma basacak ve en kısa zamanda müdahale edilecek. Böylece kentimizde bu tür olumsuz hadiselerin önüne geçilmiş olacak" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ