Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Özgecan Aslan cinayetinde korkunç detaylar ortaya çıktı

        Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'a ulaşamayan ailesi, geçen çarşamba gecesi polise kayıp olduğu yönünde dilekçe verdi. Üniversiteli Özgecan, ailesi, arkadaşları ve polis tarafından her yerde aranırken, daha önce jandarma tarafından şüphe üzerine durdurulup bırakılan 33 B 8756 plakalı minibüs dün Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte ele geçirildi.

        Kan izlerine rastlanan minibüste ele geçirilen kadın şapkasının kayıp Özgecan Aslan'a ait olduğu, pazarlama şirketinde çalışan babası Mehmet Aslan tarafından belirlenince, sorguya alınan 2 şüpheli cinayeti itiraf edip cesedi attıkları yeri gösterdi. Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yanında ormanlık bölgede Cinderesi yatağında yüzü ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulunan cesedinin kayıp Özgecan Aslan'a ait olduğu belirlendi. Aranan cinayet şüphelisi Suphi Altındöken de polis ve jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı. Linç edilmek istenen ve yüzünde tecavüze kalkıştığı Özgecan'ın tırnak izleri bulunan Suphi Altındöken İlçe Jandarma Komutanlığı'nda diğer 2 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

        MİNİBÜSTE TECAVÜZE KALKIŞTI

        Türkiye'yi ayağa kaldıran vahşetin kurbanı Özgecan Aslan toprağa verilirken, olaydaki sır perdesi de aydınlanmaya başladı. Şüphelilerin ilk ifadeleri ve elde edilen delillerden iddiaya göre olay şöyle gelişti:

        Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'deki evine gitmek için bir arkadaşıyla halen Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan cinayet şüphelisi şoför Suphi Altındöken'in minibüsüne bindi. Tarsus'ta oturan arkadaşı inince Özgecan minibüste tek yolcu kaldı.

        ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA YAKILAN ÖZGECAN ASLAN'IN KATİL ZANLISI SUPHİ ALTINDÖKEN'İN YÜZÜNDE TIRNAK İZLERİ VAR

        DEFALARCA BIÇAĞI SAPLADI, DEMİR ÇUBUKLA ÖLDÜRDÜ

        Şoför Suphi Altındöken, Mersin'e D-400 karayolundan gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus- Mersin Otoyolu doğru saptı. Sürücünün güzergahını değiştirmesinden 'kaçırılıp başına kötü bir şey geleceğini' anlayınca tepki gösteren Özgecan, onunla tartıştı. Yola devam edip minibüsü tenha bir yerde durduran Suphi Altındöken'ın tecavüze kalkıştığı Özgecan, yanında taşıdığı biber gazını sıkarak karşı koydu. Boğuşma sırasında Özgecan, tecavüzcü Altındöken'in yüzüne tırnaklarını geçirip direndi. Şoför Suphi Altındöken, bıçağını çıkarıp Özgecan'a defalarca sapladı ardından araçta bulunan demir çubukla vurarak öldürdü.

        CESEDİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN YAKTILAR

        Suphi Altındöken, Özgecan'ı öldürdükten sonra cesediyle birlikte Tarsus'a dönüp babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'den yardım istedi. Onlar da gelince birlikte Özgecan'ın cesedi ortadan kaldırmak için benzin alıp ormanlık bölgeye götürüp, Cinderesi'nde yaktı.

        Tarsuslu varlıklı bir aileden olan Necmettin Altındöken'in kuyumcu olduğu, işleri bozulup iflas edince şoförlük yaptığı, kaçakçılık suçundan sabıkalı olduğu ve bir süre önce trafik kazasına karıştığı belirtildi.

        AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI: "BU KORKUNÇ OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAK VE ADLİ SÜREÇ BAŞLADIĞINDA DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ"

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Özgecan Aslan'ın katledilmesiyle ilgili davaya müdahil olacağı bildirildi.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mersin'de iki gün önce kaybolan daha sonra hunharca öldürüldüğü tespit edilen Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu korkunç olayın takipçisi olacak ve adli süreç başladığında davaya müdahil olacaktır. Hayatının baharında cinayete kurban giden Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, acılı aileye ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ