Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Niyazi Nefi Kara Antalya'da Deniz Baykal'ı ikinci sırada tutmayı başardı

        7 Haziran'daki seçimler öncesi CHP'de adayların belirlenmesi için dün 45 bölgede ön seçim gerçekleştirildi. Bin 872 adayın yarıştığı ön seçimlerde partinin 'ağır topları' büyük şok yaşadı. En şaşırtıcı sonuçlardan biri de CHP'nin kalelerinden Antalya'dan geldi.

        BAYKAL'A SOĞUK DUŞ

        Partinin eski genel Başkanı aynı zamanda Antalya milletvekili olan Deniz Baykal'ın burada ilk sırada yer almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontenjan adaylık' teklifini reddeden Baykal, seçim sonuçlarına göre ikinci olabildi. Güçlü rakibi Baykal'ı geride bırakmayı başaran isim ise Dr.Niyazi Nefi Kara oldu.

        BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI

        Sandığa giden CHP'lilerden 9 bin 905'inin oyunu alan Kara, eski genel başkana bin 390 oy fark atmayı başardı. Baykal ise 8 bin 515 oyda kaldı. 1969 Manavgat doğumlu olan Niyazi Nefi Kara,ilköğrenimini Hatipler Köyü İlkokulu'nda ve Manavgat Ortaokulu'nda gördü.Ortaöğrenimini Manavgat Lisesi ve Antalya Lisesi'nde tamamlayan Kara1991 yılında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

        Beyin ve sinir cerrahisi alanında uzmanlığını aldıktan sonra çeşitli kurumlarda görev yapan Kara 10 Şubat'ta 2010 yılından bu yana görev yaptığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden milletvekilliği aday adayı olabilmek için istifa etti.Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Hacer Ceyhan Kara'yla evli olan Niyazi Nefi Kara'nın, iki çocuk sahibi.

        NAM-I DİĞER'HALKIN DOKTORU'

        Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatlarında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor. Partililerin sağlık sorunlarıyla yıllardır yakından ilgilenen ve bu sayede üyelerin sevgisini kazanan Dr. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmesiyle de biliniyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ