Muhabirimizi darp eden eski müsteşara ‘indirimli’ para cezası
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Sedat Aban'a, bir duruşmanın ardından muhabirimiz Cemal Doğan ve bir başka gazeteciye yönelik "kasten yaralama ve hakaret" suçlarından toplam 2 bin 360 lira adli para cezası verildi
HABERTÜRK-ANKARA
Aban hakkında, bir duruşma çıkışında kendisini fotoğraflamaya çalışan HABERTÜRK Gazetesi muhabiri Cemal Doğan ile Sözcü Gazetesi muhabiri Asuman Aranca’ya karşı “kasten yaralama ve hakaret” suçlarını işlediği gerekçesiyle açılan dava karara bağlandı.
Ankara 27. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Abdullah Bahçeci; Aban’ı, Aranca’yı “kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan 60 gün, Doğan’ı “kasten yaralama” suçundan 120 gün, Doğan’a yönelik “alenen hakaret” suçundan 105 gün karşılığı adli para cezasına çarptırdı. Hâkim Bahçeci, “rıza göstermediğini ifade etmesine rağmen, ısrarla birden çok fotoğrafının çekilmesini Aban lehine haksız tahrik” olarak değerlendirdi ve cezaları önce yarı oranında, kalan cezayı da 6’da 1 oranında indirdi.
Sonuç olarak Aban, 2 bin 360 lira adli para cezasına mahkûm edildi. Mahkeme, mahkûmiyet hükmünün açıklanmasını ise geri bıraktı.