Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Habertürk’ün seçim çalışmasını siyasiler yorumladı

        GAZETE HABERTÜRK-ANKARA

        Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren siyasi parti yöneticileri çarpıcı görüşler ortaya koydu. İşte bu değerlendirmelerden bazıları...

        ‘AK PARTİ OYLARINDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR’

        AK Parti Genel Başkan Yard. Ekrem ERDEM: Tek bir anket neticesiyle amel etmek doğru değil. Bu artış hangisinin azalmasıyla oluyor, buna bakmak lazım. Ben arazideyim şu an. Adıyaman’dayım. Esnafı geziyorum. Vatandaşla temas halindeyim. Vatandaş, ‘Siz yapmadınız, etmediniz’ demiyor. Herkeste bir şaşkınlık var. Bu anket sonuçları ilk tepkiler. Kanaatler henüz netleşmiş değil. Ama kesin olan bir şey var. AK Parti’nin oyunda ciddi bir artış var.

        ‘ERKEN SEÇİM FARKLI TERCİH ORTAYA KOYMAZ’

        CHP Sözcüsü Haluk KOÇ: Kimsenin seçimden filan kaçtığı yok ama seçimden sonra yaptığımız değerlendirmede, seçim sonuçlarının, AKP iktidarının demokrasi üzerinde yarattığı tüm olumsuz algıların değiştirilebileceği bir iktidar arayışına yol açması gerektiğini ifade ettik. Bu araştırma, bir hükümet oluşturulamaması durumunda yapılacak erken seçimin farklı tercihler ortaya koymayacağını gösteriyor. Yani Türkiye için demokrasinin bir uzlaşma rejimi olduğunu ama hiç kimsenin 7 Haziran’a Türkiye’yi getiren koşulları göz ardı etmemesi gerektiğini anlatıyor.

        ‘SEÇİMİN YÜKSELEN DEĞERİ OLURUZ’

        MHP Genel Başkan Yard. Semih YALÇIN: Halk ‘Koalisyon’ dedi. Başbakan ilk gece, ‘Ya azınlık hükümeti ya erken seçim’ dedi. Genel Başkan da ‘Hodri meydan’ diye karşılık verdi. AKP bugün seçim olsa hangi argümanla oyunu artıracak? Argümanlarının tümünü seçim meydanlarında kullandı. İster bir erken seçim ister zamanından önce erken seçim olsun AKP’nin oy kaybı devam edecektir. MHP seçimin yükselen değeri oldu. Olası bir erken seçimde yükselen değer olmayı sürdürecektir.

        ‘İNSANLAR DAHA RAHAT OY VERİR’

        HDP Eşbaşkan Yard. Antalya Milletvekili Saruhan OLUÇ: Bunlar belli yanılma payları içeren anketler. Doğrusu apar topar bir seçim olması halinde bile oyumuzun artacağını düşünüyoruz. “Acaba barajı geçerler mi” diye şüphe duyup oy vermemiş olan insanlar vardı. Olası bir seçimde bu insanlar HDP’ye daha rahatlıkla oy verecektir. HDP’nin pozitif bir politika yaptığı insanlarca görülüyor. Aynı eşitsiz koşullarda mücadele etmek zorunda kalsak dahi en az 7 Haziran’da aldığımız neticeyi alırız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ