Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İşte yeni kabine için öne çıkan isimler

        GAZETE HABERTÜRK

        Geçici hükümeti kurmaklagörevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete düşen 11 üyelik için yaptığı tekliflere yanıt alırken, gözler AK Parti’ye düşen 11 kontenjana çevrildi. Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimleri ile birlikte 3 dönem kuralına takılan 9 bakana geçici hükümette yer vermesi beklenmiyor, bunun dışında mevcut kabinenin iskeletini koruyacağı belirtiliyor. AK Parti’de başörtülü bir bakan beklentisi de var. Başbakan Davutoğlu’nun bugünCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görüşlerini aldıktan sonra kabineyi açıklaması bekleniyor.

        Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kabineye gireceği kaydedilirken, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ile eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın da AK Parti kontenjanından yeniden bakan olacağı konuşuluyor. AK Parti kulislerinde İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ile Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin ismi de bakanlık için geçiyor.

        Geçici hükümetin sürprizi olarak bir başörtülü milletvekilinin bakan olması gösteriliyor.

        Kabineye girebilecek başörtülü milletvekilleri arasında Ayşe Keşir, Leyla Şahin, Fatma Benli gibi isimlerin adı geçiyor.

        ‘AKİLLER’DEN KABİNEYE

        CHP, MHP ve HDP’den bakanlık teklifine olumsuz yanıt veren isimlerin yerine Anayasa gereği bağımsızların atanması gerekiyor. Davutoğlu’nun Akil İnsanlar Heyeti’nden bazı isimleri, çözüm sürecine bağlılığın bir işareti olarak kabineye alabileceği ifade ediliyor. Fuat Keyman, Yılmaz Ensaroğlu, Abdurrahman Kurt, Beril Dedeoğlu gibi isimlerin bağımsız bakan olabileceği kulislerde konuşuluyor. Bazı bakanlıkların müsteşarlarının da bağımsız kontenjanından kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ