Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 4 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullar tatil mi ?

        Geçtiğimiz hafta kar yağışının şiddetini arttırması nedeniyle bazı illerde ilan edilen kar tatili, yağışın yurt genelinde devam etmesi nedeniyle, bu hafta da öğrenciler tarafından bekleniyor.

        İstanbul için, kar tatili ile ilgili ilk resmi açıklama İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından yapıldı. Şahin Twitter hesabı üzerinden yarın İstanbul'da okulların tatil edilmeyeceğini duyurdu.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise; Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre kentte bu gece itibarıyla kar yağışının yerini sağanak yağmura bırakacağı aktarılarak, "Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden okulların tatil edilmesi söz konusu değildir" ifadesine yer verildi.

        KAR YAĞIŞI YERİNİ YAĞMURA BIRAKACAK

        İstanbul'da duran kar yağışı, zaman zaman etkisini arttırıyor. Kapanan yollar nedeniyle ulaşımın aksamasını önlemeye çalışan belediye ekipleri, ana arterleri açmış durumda. Yarın, kar yağışının yerini yağmura bırakacak olması ise eğitim ve öğretimin devamlılığını engelleyecek bir durum olmadığından, okullar tatil edilmeyecek.

        İstanbul hava durumunu aşağıdaki linke tıklayarak saat saat takip edebilirsiniz

        İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

        İstanbul'da günlerdir etkili olan kar yağışı, yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başladı. Gece saatlerinde düşen hava sıcaklığı ise etkisini göstermeye devam ediyor. Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan veriye göre -10.7 derece olan Sancaktepe'de belediyeye ait termometre hava sıcaklığını -3 derece olarak gösterirken, üst geçitlerde buz sarkıtları oluştuğu gözlendi. Avrupa Yakası'nda ise dün gece-12.2 derece olan Büyükçekmece'de bu sabaha karşı termometreler 0 dereceyi gösterirken Şişli'de hava sıcaklığını 0 derece, Bakırköy'de ise 1 derece olarak gösterdi.

        YURTTA KAR DEVAM EDECEK

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Ankara dahil yurdun iç bölgeleri ile Doğu ve Güneydoğu ile Orta Karadeniz'de kar yağışı beklendiği bildirdi.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 04 Ocak Pazartesi günü Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Konya, Aksaray, Niğde, Kayseri, Sivas, Karaman, Eskişehir, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Mardin, Batman, Bayburt, Şırnak, Muş, Siirt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Artvin illerinde kar ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

        Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Uşak, Kilis, Tokat, Amasya, Kahramanmaraş illerinde karla karışık yağmur etkili olacak. Aydın, Antalya, Muğla dolaylarında kuvvetli yağmur geçişleri olacak.

        İstanbul ve çevresindeki Bolu ve Düzce dışındaki iller ile Denizli, İzmir, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye dolaylarında ise yağmur görülecek.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ