Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Haluk Özmen kızı Rüzgar’a 9 yıl sonra kavuştu

        Enis YILDIRIM/TRABZON

        Anne ve babası ayrı düştü. O 4 yıl Rüzgar, 11 yıl da Melek olarak yaşadı. 9 yıl sonra da babasına kavuştu. Yıllar sonra kızına sarılan baba Haluk Özmen, “Ben kızımı yıllarca Rüzgar Özmen adıyla aradım. Annesi ise kızıma sahte kimlik çıkarmış” dedi.

        Avustralya’da 2000 yılında evlenen ve Rüzgar adını verdikleri kızları dünyaya gelen Sürmeneli Haluk ve Ferihan Özmen (Tanrıkul) çifti, 2005 yılında boşandı. Kızın velayeti anneye verildi. Anne mahkeme izniyle Türkiye’ye 2 aylığına getirdiği Rüzgar’ı geri götürmeyince, Avustralya mahkemesi velayeti tekrar babaya verdi. Bu karar hemen Türkiye’ye iletildi ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı 2007’de onadı. Ancak Yargıtay kararına rağmen anne Ferihan Tanrıkul, Ankara’da tekrar dava açtı ve kızının velayetini aldı.

        BABA KIZINA ULAŞAMADI

        Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığı müracaatla Türkiye’nin ceza almasına neden olan Haluk Özmen, son olarak BİMER’e şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü, 4 kişilik özel ekip kurdu. Özel ekip, Rüzgar Özmen’in izini sürmeye başladı. Polisin yaptığı araştırma üzerine anne Ferihan Tanrıkul’un nüfus kayıtlarında adresi tespit edildi. Ferihan Tanrıkul’un, kızı Rüzgar Özmen’i 11 yıl boyunca sahte kimlikle sakladığı ve okula Melek Taşbaş adıyla kaydettirdiği belirlendi. Polisin yaptığı operasyonla Rüzgar, babasına kavuştu. Başka kişiler üzerine aldığı 3 hatla kızı ve kız kardeşiyle görüştüğü tespit edilen Ferihan Tanrıkul hakkında soruşturma başlatıldı.

        ‘ONUN İÇİN YAŞAYACAĞIM’

        Baba Haluk Özmen, “Ben kızımı yıllarca Rüzgar Özmen adıyla aradım. Meğer annesi tarafından Ankara’da sahte kimlikle benden kaçırılmış. Umudumu hiç kaybetmedim. Kızımı tekrar kollarımın arasına alacağımı biliyordum. Şimdi onun için yaşayacağım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ