Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da canlı bomba eyleminde 6 sanık hakkında 304'er yıl hapis cezası

        Bursa'dageçen nisan ayında Ulu Camii Batı Kapısı yakınında 13 kişinin yaralandığı canlı bomba Eser Çali'nin intihar saldırısıyla ilgili dava açıldı.

        Olaydan sonra tutuklanan sanıklar Emine Kızıl, Ümmü Gülsüm Meşe, Mithat Tunç, Tuba Kızıl, Zekiye Zorka ve İsa Casım'ın her biri hakkında 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7'şer yıl, 'yardım yataklıktan' 15'er yıl, yaralanan 13 kişiyi 'öldürmeye teşebbüsten' 260'ar yıl, 11 işyerine hasar verdikleri için de 22'şer yıl olmak üzere toplam 304'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanıkların 2'nce Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

        İntihar saldırısı 27 Nisan Günü Atatürk Caddesi'nde bulunan Ulu Camii'nin Batı Kapısı yakınında meydana geldi. PKK'lı canlı bomba Eser Çali, çantasında taşıdığı bomba ile kendini patlattı. Çali'nin parçalanarak öldüğü olayda 13 kişi yaralandı, 11 işyeri ise hasar gördü. Otopsisi yapılan Eser Çali'nin cesedi Iğdır'dan gelen babası Salih Çali'ye teslim edilirken operasyonu sürdüren Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursa, İstanbul, Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir'de 8'i kadın 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Emine Kızıl (26), Ümmü Gülsüm Meşe (20), Mithat Tunç (19), Tuba Kızıl (24), Zekiye Zorka (26) ve İsa Casım (34) tutuklanırken, diğerleri ise serbest bırakıldı.

        Bursa Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Savcılık, tutuklu 6 sanık hakkında, 'Terör Örgütü Üyesi Olmak' suçundan 7'şer yıl, 'Teröre Yardım ve Yataklık etmek'ten 15'er yıl, yaralanan 13 kişiyi 'Tasarlayarak Öldürmeye Teşebbüs' suçundan 260'ar yıl, 'Mala Zarar Vermek' suçundan ise 22'şer yıl olmak üzere her biri hakkında 304'er yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

        Sanıkların yargılanmasına Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlanacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ