Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Özgür Gündem'in Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya tutuklandı

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce, "PKK terör örgütünün sürekli propagandasını yapmak ve yayın organı gibi hareket etmek" gerekçesiyle, Anayasa'nın 28. maddesince geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ile Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya, "PKK silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince anayasanın 28. Maddesince kapatılmasına karar verilen, kapatma kararının ardından gözaltına alınan Özgür Gündem Gazetesi'nin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldı.

        Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından ifadeleri alınan Kaya ve Kızılkaya, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "PKK silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Kaya ve Kızılkaya'yı, "PKK silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına kararı verdi. Sulh Ceza Hakimliği, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklanmasını talebi reddetti.

        YAYIN DANIŞMA KURULU ÜYESİ YAZAR ASLI ERDOĞAN TUTUKLANDI

        Gazetenin ‘Yayın Danışma Kurulu' üyesi yazar Aslı Erdoğan, 19 Ağustos Cuma günü nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "PKK silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmıştı.

        6 YÖNETİCİ FİRARİ

        Gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı, gazetenin eski yayın yönetmeni avukat Eren Keskin, Yayın Danışma Kurulu üyeleri Bilge Contepe, Filiz Koçali, Necmiye Alpay ve yazar Ragıp Zarakolu ise adreslerinde bulunamamıştı. 6 kişi firari olarak aranıyor.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ