Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Muğla'daki orman yangınında alevler Menteşe'den Ula'ya ulaştı! Muğla-Denizli karayolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor

        MUĞLA VALİSİ AKBIYIK: 3 EV BOŞALTILDI

        Muğla'nın Menteşe ilçesinde sabah saatlerinde çıkan yangınla ilgili olarak Muğla Valisi İdris Akbıyık yaptığı açıklamada, ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çalışma yürüttüğünü söyledi.

        Müdahalelerin havadan ve karadan sürdüğünü belirten Akbıyık, "Menteşe'de 2, Ula'da 1 olmak üzere toplam 3 ev boşaltıldı.

        Üç büyükbaş, 100 küçükbaş hayvan tahliye edildi. Bölgede rüzgar etkili" dedi. Ula Armutçuk Mahallesi’ne ulaşan yangında hava ve kara ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangının enerjisinin düşürüldüğü öğrenildi.

        KARAYOLUNDA KONTROLLÜ ULAŞIM SAĞLANIYOR

        Alevlerin ve yoğun dumanın etkili olduğu Muğla-Denizli karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanırken sadece görevli araçların geçişine izin veriliyor.

        ALEVLER ULA'YA ULAŞTI

        Öte yandan alevlerin Muğla'nın Ula ilçesindeki Armutçuk Mahallesi’ne ulaştığı öğrenildi.

        187 PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

        Yangın bölgesinde 13 helikopter, 7 uçak ile havadan, 32 arazöz, 9 su tankeri, 7 dozer ve 187 personel ile karadan müdahale sürüyor.

        YANGIN MUĞLA MENTEŞE'DE ÇIKTI

        Muğla-Denizli karayolu Yaraş Mahallesi orman deposu bölesinde sabah erken saatlerde başlayan orman yangınına orman arazözleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri karadan müdahaleye başladı.

        Havanın ağarmasından sonra ise bölgeye çok sayıda hava aracı sevk edildi.

        REKLAM
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ