Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: İstanbul Emniyeti'nden Sarıyer'deki kazıya ilişkin açıklama! "Bulguya rastlanmadı" - Öne çıkan haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sarıyer'de yapılan kazı çalışmasında herhangi bir bulguya rastlanılmadığını, konuyla ilgili kamuoyunu yanlış yönlendirenler hakkında yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce elde edilen bilgiler doğrultusunda, organize suç örgütü üyesi yabancı uyruklu Z.B'nin, J.A.B. adına düzenlenmiş sahte Makedonya pasaportuyla ülkeye giriş yaptığının ve kentte bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

         Yakalanan çete liderinin ardından dikkat çeken kazı
        Yakalanan çete liderinin ardından dikkat çeken kazı Haberi Görüntüle

        Başlatılan çalışmalar neticesinde bu kişinin 4 Kasım'da Sarıyer ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalandığı bilgisine yer verilen açıklamada, ikametteki aramada, sahte kimlik, pasaport ve dijital materyallerin ele geçirildiği vurgulandı.

        Açıklamada, "İkamet bahçesinde bir şahsın cesedinin gömülü olduğu yönündeki ihbar üzerine, Cumhuriyet savcısı talimatı ile yapılan kazıda herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Konuyla ilgili olarak, kamuoyunu yanlış yönlendirenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şehrimizin huzur ve esenliğini korumak amacıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." ifadelerini yer verildi.

        SIRP ÇETE LİDERİ YAKALANDI, CESET ARANDI

        Zeljko Bojaniç
        Zeljko Bojaniç

        Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Sırp çete lideri, cinayet iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alındı. Sahte pasaportla Türkiye’ye girdiği belirlenen Zeljko Bojanic’in öldürdüğü öne sürülen rakip çete üyesinin cesedi kazılarla arandı.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Sırbistan’da bilinen en ünlü mafya yapılanmalarından Skaljari üyesi Risto M.’nin, 2020 yılında İstanbul’da işkenceyle öldürüldüğü ve cesedinin gömüldüğü iddia edildi.

        DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

        Skaljari Suç Örgütü üyesi Risto M.
        Skaljari Suç Örgütü üyesi Risto M.

        Cuma akşamı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarıyer’de belirlenen bazı noktalarda kazı başlatıldı. Çevrede merak uyandıran kazının detayları ortaya çıktı. İddiaya göre, Balkanlar’da uyuşturucu, yaralama, cinayet gibi birçok olaya karışan Skaljari Suç Örgütü üyesi Risto M. 2020’de İstanbul’da kaçırıldı. Avukatının kayıp müracaatı yapması üzerine çalışma başlatıldı. Polisin yaptığı aramalarda o dönem bir ize ulaşılamadı. İstanbul’da geçen eylül ayında Skaljari Çetesi’nin adı bir kez daha gündeme geldi. Çetenin elebaşı Jovan Vukotiç İstanbul’da öldürüldü.

        UYUŞTURUCU HESAPLAŞMASI

        İddiaya göre, Vukotiç'in elebaşı olduğu Skaljari çetesi Sırbistan'ın en etkin suç gruplarındandı. Rakip çete olan Kavak ile arasında 2014'ten bu yana husumet vardı. İki grup arasında 2014'te İspanya Valencia Limanı'nda kaybolan 300 kilo kokain nedeniyle bir dizi çatışma yaşanmıştı. O çatışmalarda bazı suç örgütü üyeleri de öldürülmüştü. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, cinayet sonrasında çok sayıda şüpheliyi yakaladı. O şüpheliler arasında Kavak çetesinin yöneticileri de vardı.

        *Haberin görseli DHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ