Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Hollanda Ligi'nde Feyenoord, Ajax'a yarım düzine gol attı - Futbol Haberleri Atasözleri ve Anlamlari Aç aslandan tok domuz yeğdir Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Paşa gönlü bilir Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözleri ve Anlamlari Yâr (dost) beni ansın bir koz ile, o da çürük çıksın Atasözünün Anlamı Ne Demek? Deyimler ve Anlamları ... Demeye Kalmamak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları (Birini, Bir Şeyi) Hor Görmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları (Birinin) Öl Dediği Yerde Ölmek, Kal Dediği Yerde Kalmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Abıhayat Içmiş Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Ahkâm Çıkarmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Aman Vermemek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Ayakları Üstünde Durmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Başı Dik Olmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Bezginlik Gelmek (Birine Bir Şeyden) Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Bohçasını Koltuğuna Almak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Can Alacak Nokta (Yer) Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Çocuk Oyuncağı Hâline Getirmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Dökülüp Saçılmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Elden Çıkarmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Ezber Okumak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Gık Dememek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Gözü Kara (Veya Pek) Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Hâli Üzere Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Husul Bulmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları İllallah Dedirtmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Kahpenin Dölü Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Kelleyi Koltuğuna Almak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Korumaya Almak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Lort Gibi Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Ne Yüzle Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları On Para Etmemek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Pamuk Gibi Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Sinirleri Boşanmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Taraf (Tarafını) Tutmak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Topu Dikmek Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Üzerine Toz Kondurmamak Deyiminin Anlamı Nedir? Deyimler ve Anlamları Yazıya Gelmemek Deyiminin Anlamı Nedir? Kuran Fihrist Sözlüğü Hüsran İle İlgili Ayetler Nelerdir? Kuran Fihristi İle Hüsran Ayetleri Nedir? Kuran Fihrist Sözlüğü Servet İle İlgili Ayetler Nelerdir? Kuran Fihristi İle Servet Ayetleri Nedir?

        Kur'an fihristi, Kur'an-ı Kerim'de bulunan ayetlerin konularına göre düzenlenmiş bir indekstir. Bu indeks, Kur'an'da bahsedilen konuların alfabetik bir şekilde sıralandığı ve her konunun hangi ayetlerde geçtiğini belirten bir referans kaynağıdır. Kur'an fihristi, Kur'an okuyucuları için oldukça faydalı bir araçtır ve Kur'an'ın içeriğini daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

        Servet Ayetleri Nelerdir?

        Servet ile ilgili ayetler de bu noktada sık sık araştırılan konulardan birisi olarak öne çıkmaktadır. Kuran-ı Kerim\’de Servet ile ilgili ayetler yer almaktadır

        Servet İle İlgili Ayetler Nedir?

        En'am Suresi, 6. ayet:

        Kendilerinden önce nice nesilleri yıkıma uğrattığımızı görmüyorlar mı? Biz, sizi yerleşik kılmadığımız bir biçimde onları yeryüzünde (büyük bir güç ve servetle) yerleşik kıldık; gökten üzerlerine sağanak (bol yağmurlar) yağdırdık, nehirleri de altlarından akar yaptık. Ama günahları nedeniyle Biz onları yıkıma uğrattık ve arkalarından başka nesiller (inşa edip) var ettik.

        Araf Suresi, 48. ayet:

        Burcun üstündeki adamlar, kendilerini yüzlerinden tanıdıkları (ileri gelen birtakım) adamlara seslenerek derler ki: "Ne (güç ve servet) toplamış olmanız, ne büyüklük taslamanız (istikbarınız) size bir yarar sağlamadı."

        Araf Suresi, 74. ayet:

        "(Allah'ın) Ad (kavminden) sonra sizi halifeler kıldığını ve sizi yeryüzünde (güç ve servetle) yerleştirdiğini hatırlayın. Ki onun düzlüklerinde köşkler kuruyor, dağlardan evler yontuyordunuz. Şu halde Allah'ın nimetlerini hatırlayın, yeryüzünde bozguncular olarak karışıklık çıkarmayın."

        Tevbe Suresi, 86. ayet:

        "Allah'a iman edin, O'nun elçisi ile cihad etmeye çıkın" diye bir sûre indirildiği zaman onlardan servet sahibi olanlar, senden izin isteyip: "Bizi bırakıver, oturanlarla birlikte olalım" dediler.

        Haşr Suresi, 7. ayet:

        Allah'ın o (fethedilen) şehir halkından Resûlü'ne verdiği fey, Allah'a, Resûl'e, (ve Resûl'e) yakın akrabalığı olanlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. Öyle ki (bu mallar ve servet) sizden zengin olanlar arasında dönüp-dolaşan bir devlet olmasın. Resûl size ne verirse artık onu alın, sizi neden sakındırırsa artık ondan sakının ve Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, cezası (ikabı) pek şiddetli olandır.

        Kalem Suresi, 27. ayet:

        "Hayır, biz (herşeyden ve bütün servetimizden) yoksun bırakıldık."

        Mearic Suresi, 18. ayet:

        (Durmaksızın mal ve servet) Toplayıp bir yerde (üstüste) yığmakta olanı.

        Müzzemmil Suresi, 11. ayet:

        Yalanlamakta olan nimet (refah ve servet) sahiplerini sen Bana bırak ve onlara az bir süre tanı.

        Tekasür Suresi, 1. ayet:

        (Mal, mülk ve servette) Çoklukla övünmek, sizi 'tutkuyla oyalayıp, kendinizden geçirdi.'