Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Dilara Öztunç: Nurcan aşkı için savaşacak

        Neziha KARTAL / HABERTÜRK MAGAZİN

        FOTOĞRAFLAR: Hasan ÖRNEKOĞLU

        SHOW TV’nin yeni dizisi ‘Gamsız Hayat’ın güzelleri Dilara Öztunç ve Alara Bozbey, dizileri için ‘gerçeklik’ vurgusu yaptı. Bozbey “Bu hikâye bana çok gerçek geliyor” yorumunu yaparken Öztunç, “Gerçeklik bu işin ince noktası” dedi.

        ‘Gamsız Hayat’ta Nurcan karakterini canlandırıyorsunuz. Karakteri bize anlatır mısınız? Nurcan, fabrika sahibi bir babanın kızı ama kendisi de işinin başında duruyor. Dizide Mert’e olan karşılıksız aşkını seyrediyoruz. Mert’le aralarında küçük yaşlarında duygusal yakınlaşma olmuş ama Mert için bitmişken Nurcan için bitmemiş. Ela’nın devreye girmesiyle Nurcan’ın aşkı uğruna yapabileceklerini görmeye başlıyoruz. Nurcan tırnaklarını çıkarıp aşkı için savaşacak.

        Nurcan’ı Mert’in yanında ona destek olurken görüyoruz. Bu durum ne kadar devam edecek?

        Nurcan da Ela da zengin kızlar ancak Nurcan aslında mahalleden biri. Babasının durumu sonradan düzeliyor ve zengin oluyor. Dolayısıyla Nurcan çocukluk aşkını istiyor. Ama Ela’nın devreye girişi Nurcan’ı entrikalara yöneltiyor. Dizide zaten çok fazla çatışma ve aksiyon var. Çok farklı bir örgüsü var. Nurcan da duygusal anlamda aksiyon yapacak kişi olacak.

        Seyircinin Nurcan’a bakışı nasıl olacak?

        Bu aslında senaristlerin nasıl yazdıklarıyla alakalı. Nurcan’ın aşkı üzerinden giderse seyirci zaten haklı görecektir. Ancak Nurcan’ın saplantılı halini görürse seyirci, o zaman sevmeyecektir. Her şekilde seyircinin dizideki hikâyelerde hayata dair göreceği şeyler var. Gerçeklik bu işin ince noktası

        ‘Fatih Harbiye’de de aşkına karşılık bulamayan bir kadını canlandırmıştınız. Aslında Nurcan’ın da durumu aynı...

        Nurcan’a ‘Fatih Harbiye’den deneyimli geldim. Orada da entrikalar yapan bir karakteri canlandırıyordum. O dizide de karşılık alamayan bir âşıktım. Masum veya komedi de oynayabilirdim. Teklifler de geldi ancak bu karakterin üstüne gitmek istedim. Dünyada da bu böyledir, bir kişi belli bir tür role yakışıyor. Sizin fiziksel yapınız, ekrandaki duruşunuz bir şeyi anlatıyor zaten onun üzerine gitmek ve daha iyisini yapmak gerekiyor. Ben de kötünün üstüne gidip bir üste çıkmalıyım.

        Saç renginizi değiştirmişsiniz. Bu değişim dizi için mi oldu, yoksa tesadüf mü?

        İlk çıktığımdan beri sarışınım. Saçlarımda sarıyı da seviyordum ancak Nurcan için değiştirdim. Daha farklı bir görüntü vermek istedim.

        "HAYATTA BÜYÜK KONUŞMAMAK GEREKİR"

        ‘Gamsız Hayat’ nasıl bir dizi? Bu hikâye bana çok gerçek geliyor. Herkesin ayrı bir hikâyesi var. Ve bunlar hayatta sık gördüğümüz gerçekte var olan şeyler. Seyredecek olanların kendisinden ve çevresinden bir şeyler bulacağını düşünüyorum.

        ‘Gamsız Hayat’ta Aslı karakterini canlandırıyorsunuz. Karakterinizi anlatır mısınız?

        Levent’in karısını, Kaan’ın da üvey annesini canlandırıyorum. Orta halli bir ailenin kızı, üniversite mezunu, Levent’in sekreteriyken ilişkileri başlıyor. Levent bu dönemde evli. Aslı hep kınadığı şeyi yapıyor ve evli bir erkekle birlikte oluyor. Sonrasında Levent’in eşi ölüyor ve evleniyorlar. Aslı çok ketum bir karakter. Seyircinin tahmin edemeyeceği şekilde ilerliyor. Bana da sürpriz oluyor. Yavaş yavaş tanıyacaklar.

        Genelde bu tarz evliliklerde kadın erkeğin parası için evlenir. Burada durum nasıl?

        Aslı, evli erkeklerle ilişki yaşayan kadınlara tepkili, onları kınayan bir kadın. İyi yaşamayı seven bir kadın ama Levent’le parası için evlenmiş değil. Birbirlerini severek evleniyorlar. Aslı Levent’e büyük bir hayranlık duyuyor. Onun gücüne ve hayata karşı sağlam duruşuna hayran.

        Aslı, üvey anne ve yuva yıkan kadın sıfatlarını barındırıyor. Bunlar onu dizinin kötü karakterlerinden biri yapar mı?

        Tam olarak kötü diyebileceklerini sanmıyorum. İleride yapacaklarına hak vereceklerdir. Ben kötü biri olarak görmüyorum. Bir şekilde her yaptığının altı dolu olacaktır. Hani hırsından kötülük yapan, hırsına yenik düşen biri değil. Güçlü bir kadın ki böyle bir adamla evleniyor.

        Aslı’nın yerinde olsanız evli ve çocuğu olan bir adamla birlikte olur muydunuz?

        Hayatta büyük konuşmamak gerekir. Aslı da evli erkeklerle ilişki yaşayan kadınları kınayan biri ve başına geliyor. Haklı bulduğum noktaları var. Eşi vefat etmiş ve bir oğlu olan bir adamla evlenmesi büyük bir sorumluluk. Her daim güçlü olmak zorunda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ