Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Simge Sağın: ‘Kadınları tribünlerde görmek cok hosuma gidiyor’

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        Simge Sağın... Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi kasıp kavuran ‘Miş Miş’ adlı single’ından sonra şu sıralar ‘Yankı’ adlı single’ıyla müzik listelerinde zirvede yer alıyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan şarkıcıyla, Beşiktaş’ın 2015-2016 sezonu şampiyonluk kupasını kaldırdığı perşembe günü verdiği konser öncesinde, Vodafone Arena’da bir araya geldik. Müzikten sonra ikinci tutkusu olan Beşiktaş’ı, bu sevginin dayanağını, taraftarları, kadınların tribündeki yerini, maç günü ritüellerini, müziği ve özel hayatını konuştuk... Ünlü şarkıcı sohbetimizden hemen sonra sahneye çıkıp ‘Miş Miş’, ‘Yankı’ ve ‘Bir Aşk Hikâyesi’ adlı şarkılarla Vodafone Arena’yı inletti ve 42 bin Beşiktaş taraftarını mest etti...

        ‘HAYALDİ, GERÇEKOLDU’

        ■ Şampiyonluk gecesinde Vodafone Arena’da onbinlerce Beşiktaş taraftarını coşturdunuz. Teklif kimden geldi? Şarkıları hep bir ağızdan söylemek size ne hissettirdi?

        Teklif, Beşiktaş Spor Kulübü’nde görevli olan sevgili Gökhan Sarıbayır’dan geldi. Ben de balıklama atladım. Sahnede çocuklar gibi sevinçli ve heyecanlıydım. Son yıllarda bu kadar duygulandığımı hatırlamıyorum. Küçüklükten beri bir gün Beşiktaş şampiyon olduğunda sahneye çıkıp şarkı söyleme hayali kurardım. 45 bin kişiyle birlikte şarkı söylemek hayaldi, gerçek oldu.

        ■ Şampiyonluk gecesinin perde arkasında neler oldu?

        Stada hem girerken hem de çıkarken trafikten ötürü çok zorlandık. Ama 7 yıl aradan sonra gelen bu şampiyonluk bütün bunların üstüne sünger çekti. Stattaki görevliler, futbolcular ve teknik heyet beni çok iyi ağırladı. Vodafone Arena’da binlerce kartalla stadı ve İstanbul’u inletmenin verdiği mutluluk anlatılmaz. Bu 14’üncü şampiyonluğu hiç unutamayacağım.

        ‘ŞAMPİYONLUĞU HAKETTİK’

        ■ Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan ettiği Osmanlıspor maçının bitiş düdüğüyle beraber ne yaptınız?

        Maçı izleyemedim çünkü o sırada yurtdışına konsere gidiyordum fakat formam üzerimdeydi. Maçı kazanıp şampiyonluğumuzu ilan etmek için hep dua ettim. Kazanacağımızı biliyor ve inanıyordum.

        ■ İlk ne zaman “Biz şampiyon olacağız” dediniz? Ümitsizliğe kapıldığınız oldu mu?

        Arena’da oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçında “Şampiyon olacağız” dedim. Hiç ümitsizliğe kapılmadım. Şampiyonluk ekip çalışması içinde, bütün Beşiktaş camiasının inanmasıyla başladı.

        ‘FANATİĞİM, BEŞİKTAŞ'INMAÇLARINIKAÇIRMAM’

        ■ Kaç yıldır Beşiktaş’ın maçlarına gidiyorsunuz?

        Yaklaşık 15 senedir. Maçları elimden geldiğince kaçırmamaya çalışıyorum. Beşiktaş benim için çok değerli. Fanatiğim.

        ■ Bu sevginiz nereden geliyor?

        Beşiktaş renginden taraftarına kadar her şeyiyle beni kendine bağlıyor. Çocukluğumdan beri her şampiyon oluşumuzda Bağdat Caddesi’ne inip kutlamalara katılırdık. Ailem Beşiktaşlı, rahmetli babam Beşiktaşlıydı ve Mustafa Kemal Atatürk de Beşiktaşlıydı. Ben başka hangi takımı tutabilirdim ki?

        ‘ŞAMPİYONLUKBESTESİYAPACAĞIM’

        ■ Beşiktaş için şampiyonluk bestesi yapıp yapmayacağınız merak ediliyor. Yönetimle bu konuda bir dirsek temasınız oldu mu?

        Evet, Beşiktaş’a şampiyonluk bestesi yapacağız. Sevgili Ersay Üner’le birlikte çalışma içindeyiz. Beşiktaşlı yöneticilerle de görüşmelerimiz hâlâ devam ediyor. Taraftarlara çok güzel bir şarkı armağan edeceğiz.

        ‘BEŞİKTAŞ'INİYİKİÇARŞI GİBİ BİR RUHU VAR’

        ■ Vodafone Arena’yı nasıl buldunuz?

        Açılış gecesi oradaydım. Dünya standartlarında yapılmış akıllı bir stat var ortada. Türkiye, konserler ve kongreler için de güzel bir kazanım elde etti. Ama İnönü’yü de unutamayız.

        ■ Beşiktaş taraftarları için neler söylersiniz?

        Beşiktaş’ın iyi ki Çarşı gibi bir ruhu var. Türkiye’de bütün yenilikleri başarmış bir kitleden bahsediyoruz. Espritüellik, entelektüellik ve yaratıcılık bakımından zirvedeler bence. Onları hayranlıkla takip ediyorum ve çok seviyorum. Her zaman arkalarındayım. Onlar da benim Beşiktaş aşkımı gözlerimden okuyor.

        ‘STATTAÖZGÜRLEŞTİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM’

        ■ Tribünlerdeki kadın taraftar oranının günümüzde geçmiş yıllara göre artış gösterdiğini görüyoruz. Siz bu artışı neye bağlıyorsunuz?

        Kadınlar önceden tribüne rahat bir ortam olmadığı için gidemiyordu. Artık çocuklar, kadınlar ve aileler için statta daha sağlıklı bir ortam oluştu. Kadınları tribünlerde görmek benim çok hoşuma gidiyor. Passolig sayesinde artan güvenlik önlemleri nedeniyle özgürleştik. Ve ben özgürleştiğimiz için çok mutluyum.

        ‘EVDE DEVAMLI FUTBOL KONUŞUYORUZ

        ■ Sevgiliniz Ozan Bayraşa sıkı bir Galatasaraylı. Maç günlerinde evde gerilim yaşanıyor mu?

        Ozan’ın futbol bilgisi benden iyi. Evde devamlı futbol konuşuyoruz ama gerilim yaşanmıyor.

        ■ Futbol muhabbetleri yüzünden pek çok yuvanın dağıldığı da malum...Çiftler arasında evde futbol konuşulmalı mı?

        Tabii ki. 2 taraf da birbirine saygılı olduğu sürece çok keyifli bir hal alabilir. Kadın-erkek birlikte spor konuşuyorlarsa bu onların gelişmiş bir çift olduklarını gösterir.

        ■ Futbol terimlerine ne kadar hâkimsiniz peki?

        Zaman zaman kendime şaşırsam da futbol terimlerinin çoğunu biliyorum.

        ‘BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK’

        ■ ‘Miş Miş’ten sonra ‘Yankı’ da müzik listelerinde zirvede. İnternette 33 milyonu aşkın tıklanma rakamına ulaştı. Bu başarının sırrı nedir?

        Başarının sırrı kesinlikle çok çalışmak.

        ■ Ufukta yeni çalışmalarınız var mı?

        2 single daha gelecek. Ardından bir albüm yapmayı düşünüyorum. Çok güzel şarkılar hazırlandı. Önümüzdeki sene itibarıyla çalışmalara başlayıp albümü yayınlayacağım.

        ■ Yurtiçinde ve yurtdışında peş peşe konserler veriyorsunuz. Bu yoğun temponun altından nasıl kalkıyorsunuz?

        Şarkılarımın müzik listelerinde ilk sıralarda yer alması ve sokağa çıktığımda gördüğüm ilgi beni ayakta tutuyor. Çok yoruluyorum ama sahneye çıktığımda insanlardan aldığım karşılıkla enerjiyle doluyorum. Çalışmadan, yorulmadan başarı gelmez. Şikâyet etmiyorum, tam tersi şükrediyorum.

        Simge Sağın’a göre yılın 11’i:

        T.D.: Şenol Güneş

        Fernando Muslera

        Mario Gomez

        Cenk Tosun

        Jose Sosa

        Ricardo Quaresma

        Mehmet Topal

        Oğuzhan Özyakup

        Olcay Şahan

        Gökhan Gönül

        Titi

        Hasan Ali Kaldırım

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ