Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dünya basını Merkez Bankası'nın kararını nasıl yorumladı? - Para Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentilerin üzerinde bir şekilde 150 baz puanlık faiz indirimine giderek politika faizini yüzde 10.5'e çekmesi dünya basınında önemli bir yer buldu.

        CNBC Merkez'in kararını okuyucularına "Türkiye enflasyon yüzde 83 olmasına rağmen faiz oranını 150 baz puan indirdi" başlığıyla duyurdu. Piyasa beklentisinin 100 baz puanlık bir indirim olduğu hatırlatılan haberde "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yönetilen para politikası enflasyonu indirmeyi değil büyüme ve ihracatta rekabetçiliği temel alıyor. Erdoğan, faiz artırımının enflasyonu yükselttiği yönünde geleneksel olmayan görüşlerini ifade ediyor. Bunun yanında faiz artırımlarının 'her kötülüğün anası' olduğunu belirtiyor" ifadeleri yer aldı.

        'DÜNYANIN EN YÜKSEK ENFLASYONLARINDAN BİRİSİNE SAHİP'

        The Wall Street Journal da "Türkiye üst üste 3. ayda faiz indirdi" başlıklı haberinde "Türkiye dünyanın en yüksek enflasyonlarından birine sahip olmasına rağmen faiz indirimine gitti" ifadelerini kullandı ve dünya genelinde merkez bankalarının yükselen enflasyonla mücadele için faiz artırdığını belirtti.

        'NEREDEYSE BİTTİĞİNİN SİNYALİNİ VERDİ'

        'GELENEKSEL DÜŞÜNCEDE FAİZ ARTIRIMLARI ENFLASYONUN PANZEHİRİDİR'

        'PİYASALARI ŞOKE ETMİŞTİ'

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ