Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA! Bahçeli: "CHP liderinin araştırılması için komisyon kurduk"

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlayarak, 'CHP-HDP ilişki'lerinin incelenmesini istedi.

        Bahçeli,Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı’nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı’nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla 3 milletvekilinin görevlendirildiğini duyurdu.

        "İTİBAR VE İRADE SUİKASTLARIYLA KÖSTEKLEME YARIŞI"

        Bahçeli yazılı açıklamasında CHP ve genel başkanıyla ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu:

        Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi tamamıyla kontrolden çıkmış, siyasi ahlaktan vahim şekilde savrulmuş, millete aidiyet bilincinden hızla uzaklaşmıştır. CHP-HDP-İP-SP arasında kurulan anayasa hazırlık masaları, kirli bağlantılar, Türkiye muhaliflerini umutlandıran sinsi ve gizli pazarlıklar birer birer gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. Bilhassa CHP ile HDP’nin aynı kulvar ve kumanda merkezine sabitlenmesi büyük bir sorun olarak karşımızdadır. CHP’nin milli meselelere sırtını dönerek PKK’dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür. CHP Genel Başkanı ikbal hesaplarını ikmal ederek kaos ve krize siyasi istikbalini bağlamıştır. Türkiye’nin karşısında biriken ve toplanan siyasi odaklar milli güvenliğimize tehdit saçan, milli bekamıza meydan okuyan merhale ve mevkie gelmişlerdir.

        "MAHKEME YOLU ARDINA KADAR ARALANMIŞTIR"

        CHP’nin şu anda takip ettiği siyaset Türk milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatışmaktadır. Bu nedenle CHP vatana ve millete alenen karşı tavırdadır. Hiç kuşku yok ki, CHP Genel Başkanı’nın ve sözcülerinin siyasi eylem ve sözleri suç teşkil etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir şart altında bu zillete ve ülkemize hezimet vaat eden teşebbüs ve girişimlere sessiz ve seyirci kalmayacaktır. Özellikle CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır.

        ÜÇ KİŞİLİK ARAŞTIRMA KOMİSYON KURULDU

        CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesive CHP Genel Başkanı'nın suç teşkil edecek değerlendirmelerini araştırmak için üç kişiden oluşan bir inceleme komisyonunun kurulduğunu belirten Bahçeli devamla şu ifadelere yer verdi:

        REKLAM

        Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı’nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı’nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla şu değerli isimlerden teşekkül eden bir komisyon görevlendirilmiştir:

        1– Feti Yıldız, Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili.

        2– İzzet Ulvi Yönter, Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili.

        3- İsmail Faruk Aksu, Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili.

        "CHP-HDP ZİLLETİ ZALİMLERİN RÖVANŞINI ALAMAYACAKTIR"

        Bahçeli açıklamasını şöyle tamamladı:

        Ayrıca konuyla ilgili gerek görüldüğü takdirde hukukçularımız ve milletvekillerimiz de çalışmaların içinde yer alacaklardır.

        Görevi, unvanı, siyasi pozisyonu, makamı ve konumu ne olursa olsun, hiç kimse suç işleme özgürlüğüne, suçluyu övme hakkına, ihanete hizmet ve refakat etme tercihine sahip olamayacaktır. Türkiye ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde hesap yapanlar çuvallamaya, oyun kuranlar, senaryo yazanlar melanetlerinde boğulmaya mahkûmdur.Herkes aklını başına almalıdır.Türkiye’nin tarihi ve egemenlik hakları, Türk milletinin birliği, güvenliği, varlığı sonuna kadar heves ve heyecanla müdafaa edilecektir.Türkiye sahipsiz değildir.Milliyetçi Hareket Partisi’ni görmezden gelenler, spekülasyondan geçinenler, fitne ve fesada bel bağlayanlar sonunda mutlaka pişman olacaklardır. CHP-HDP zilleti ne yaparsa yapsın zalimlerin rövanşını alamayacaktır.

        CHP'Lİ ÖZEL'DEN BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINA YANIT

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP ile ilgili açıklamalarına ilişkin, "Tükenmekte olan bir siyasi hareketin, yok olmakta olan ve tüm anketlerin paniğe sevk ettiği bir ittifakın küçük ortağının hezeyanlarını üzülerek, birazcık da tebessümle tarih önünde not ederiz." dedi.

        Özel, partisinin kampa girdiği Abant'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili ciddi tartışmaların olduğunu belirterek, durumunu yakından takip ettiklerini ve bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ettiklerini söyledi.

        Hiçbir CHP'linin, Bahçeli'nin sağlık durumunun kötüleşmesini istemeyeceğini dile getiren Özel, şunları kaydetti:

        "MHP içinde Sayın Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu ve siyasete devam edip etmeyeceğine yönelik birtakım iç hesapların olduğu hepimizin malumudur. Bugün yazılan metin, belki Türkiye görünümü altında parti içine 'Sayın Bahçeli, görevinin başındadır, sağlığı yerindedir, gündeme hakimdir hatta gündem değiştirmeye haizdir, mahirdir.' mesajını verip, parti içine etkili bir mesaj verme kaygısından öte değildir.

        Elbette Cumhuriyet Halk Partisi olarak böyle bir parti içi rekabetin, hesaplaşmanın, çekişmenin durdurulmasına yönelik böyle bir metnin tarafı edilmekten, alet edilmekten üzüntü duyduğumuzu, bunu da siyasi bir nezaketsizlik olarak gördüğümüzü açıkça ifade etmek isteriz."

        "DEMOKRASİ TOKADINI BU MİLLETTEN YİYECEKLERİNE HİÇ ŞÜPHE YOKTUR"

        Özel, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının sadece anayasal dokunulmazlıktan ibaret olmadığını söyledi.

        Özel, "31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kendisine, gösterdiği adaylara, ortaya koyduğu siyaset anlayışına karşı milletin gösterdiği teveccüh ve İstanbul’u da aşan Türkiye ittifakına dönüşmüş olan kendisine bir sahip çıkmadır ki 31 Mart’ta seçimleri küçük bir farkla kazanan Ekrem İmamoğlu’na dokunmaya kalkanlar, 23 Haziran’da nasıl bir demokrasi tokadı yedilerse emin olsunlar ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na dokunmaya kalktıklarında, o tokadın çok daha fevkinde bir demokrasi tokadını bu milletten yiyeceklerine hiç şüphe yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bugün Milliyetçi Hareket Partisi, 1950’lerde kalmış ve ardından etkisi olanların bugün utandıran, kimsenin savunmadığı tahkikat komisyonlarını, 70 yıl sonra kendi partisi içinde kurmaya yeltenecek kadar, kendilerini de ileride utandıracak bir işe tevessül etmişlerdir. Sayın Genel Başkanımız hakkında birtakım çirkin iddialarla bir komisyon oluşturmak, hem de o komisyonda yer alan üç zatı, methiyelerle kendi kendilerine övdükleri bir metni Sayın Genel Başkanlarına imzalatmış olmaları da bambaşka bir konudur.

        Tükenmekte olan bir siyasi hareketin, yok olmakta olan ve tüm anketlerin paniğe sevk ettiği bir ittifakın küçük ortağının hezeyanlarını üzülerek, birazcık da tebessümle tarih önünde not ederiz."

        SEMİH YALÇIN: CHP GENEL BAŞKANININ DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALIDIR

        Habertürk'te Enine Boyuna programına telefonla bağlanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 'CHP genel başkanının dokunulmazlığı kaldırılmalıdır" dedi.

        Habertürk'ten Hülya Hökenek'in sorularını yanıtlayan Yalçın şöyle konuştu:

        Genel Başkan adına hiç kimse açıklama yapamaz. Dokunulmazlık konusunu daha önce de dile getirdik. Cumhurbaşkanlığından gelen 75 adet fezlekenin Meclis'e intikalıyla ilgili olarak partimizin tavrının ne olacağından bahsettik. Bunların genel kurula gelmesini sağlayayım, hepsi yargının elinden geçsin dedik. Kendi dokunulmazlığımın kaldırılması konusunda oy kullananlarından biri benim. CHP'nin gidişi gidiş değil. CHP HDP ilişkisinin bu ülkenin geleceğiyle alakalı karanlık bir seyir takip ettiğini ifade ettik. Bunu tahkikat komisyonuna bağlamının ne alakası var. Söylemeye çalıştığım CHP bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonraki süreç te de terörle iltisakı olan bir siyasi partiyle olan ilişkilerini mutlak surette tekrar ele almalıdır düşüncesindeyiz. Bunu yıllarda söylüyoruz. Bu son günlerde sıkıntılı bir hal aldı. Bu gidişat ülkeyi sıkıntıya sokar düşüncesinden hareketle bu takibatı yapacağız. Biz MHP olarak bu açıklamayı yaparken ne sayın Cumhurbaşkanı ile ne de herhangi bir AK Partili yetkiliyle görüşme içerisinde olmadık. Biz müstakil bir siyasi partiyiz, Cumhur İttifakı'nın partneriyiz. Cumhur İttifakı'nın sonuna kadar ayakta kalabilmesi için her türlü tedbiri alacağız. Bu partimizin kendine has ve kendine özgü çıkışıtır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ