Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Hiç kimse bir günde ünlü ve zengin olmuyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Malumunuz Z kuşağı ile çatışma halindeyiz.

        Onlar bir günde ünlü, dünya üzerinde şöhretli, zengin, evli, mutlu, çocuklu, iş kadını , kraliçe olmak, istediği an tatile gidebilen, marka çanta, ayakkabı, kıyafet alabilen, çocuk yaşta estetik yaptırabilen, bol bol makyaj yapıp, saçlarını savura savura gezmek istiyor.

        Biz diyoruz; olmaaaz... Çalışmadan, üretmeden, emek vermeden olmaaaaz.

        Onlar istiyor; olsun...

        Bizi diyor; olmaz, olamaz. Olsa bile devamlılığı olmaz. En ufacık bir rüzgarı fırtına zanneder uçar gidersiniz. Çalışın, üretin, kolaya oturmayın. Çalışmadan devamlılığınız olmaz.

        Ki sonuçta da öyle oluyor. Bir dönem konuştuğumuz bir günlük şöhretlerin şimdi esamisi okunmuyor.

        Şimdi diyeceksiniz ki; "Hayırdır ne oldu da yine sataştın Z kuşağına?"

        Söyleyeyim efendim; Erkan Kolçak Köstendil, İbrahim Selim'in programında Şebnem Bozoklu ile bir dizide seslendirdiği "Yanarım" şarkısının ülke genelinde bir günde nasıl patladığını ve nasıl ünlü olduğunu öğrendiği anı anlattı.

        Erkan Kolçak Köstendil; "Sahne çekilecekken sete geldik bir anda herkes sette 'Yanarım Yanarım' diye şarkıyı söylüyor. Ben de, 'Bu şarkı tutacak galiba' diye kendi kendime söyleniyorum. Dizinin yayınlanacağı hafta biz, Uğur Polat'ın evinde Kaş'ta tatildeydik. Beni dayım Bülent Şakrak aradı 'Çabuk Twitter a bak ünlü oldun' dedin. Ben de 'Faturayı ödeyemedim telefonum kapalı, bakamıyorum' dedim. Dayım 'Salak ünlü oldun ve paran mı yok. Telefonun kapalı' dedi. Ben de 'Evet daha ödemeleri alamadık param yok' dedim. Yani ünlü olduğumu, dayımdan beş kuruş parasızken öğrendim" diye anlattı.

        Ki o zamana kadar Erkan Kolçak Köstendil sayısız filmde rol aldı. Koşturdu, çabaladı, kendini göstermek için uğraştı. Parasız kaldı, çırpındı. Fakat temelleri öyle sağlam kurdu ki, tam da "İşte büyük balık oltaya takıldı" dediği bir proje ile ülke genelinde tanındı ve sonra her yaptığı iş bir numara oldu.

        En aranılan isim olup "Yanarım"dan sonra reklam, dizi, film derken en yüksek ücret alan oyuncular kervanına katıldı.

        Diyeceğim odur ki, hiçbir şey kolay olmuyor.

        Hiç kimse bir günde ne ünlü ne de şöhretli olabilir. Ne de zengin!!!

        Siz siz olun çalışın Z kuşağı. Çalışın, üretin. Ne iş yapacaksınız, ne düşünüyorsunuz bilmiyorum demeyeceğim az biraz tahmin ediyorum. Malum hepiniz sosyal medya zengini ve ünlüsü olma peşindesiniz. Ama onun da en iyisi olun lütfen..

        ***

        Dengeler alt üst

        Önceki gün sosyal medyada iki videoya denk geldim ve sadece uzun uzun baktım.

        İlki Uludağ yolunda kış uykusuna dalamayan ayı ve ailesine yoldan geçen arabalar elma atıyordu. İkincisi de sirkten kaçan bir aslan Roma sokaklarında rahat rahat yürüyüp geziyordu.

        Evet evet enteresan çok enteresan bir dönemden geçiyoruz. Dünya alt üst... Havanın sıcaklığı mevsim normallerin üzerinde seyrederken insanlar tuhaf, hayvanlar daha da tuhaf. Düşünceler karışık daha da karmaşık.

        Allah yar ve yardımcımız olsun.