Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam "Palalı"nın arkasında kim var?

        Ünlü modacı Barbaros Şansal, Gezi olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırının arkasında CHP'nin olduğunu ileri sürdü. Şansal'ın "şahit" olarak gösterdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Asparagas' yorumunda bulunurken AK Partili Hüseyin Çelik de Twitter'da savcıları göreve çağırdı.

        Barbaros Şansal'ın "palalı" saldırgan Sabri Çelebi ile ilgili iddiada bulunduğu bir video yayınlandı.

        Şansal, videoda olayın CHP tarafından organize edildiğini ileri sürüyor:

        "Yine bir gece, Taksim'deki tam meydandaki bir kafede Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi bana, Talimhane'den çok yakında palalı birinin çıkacağını, konuştuklarını ve bunu AKP'nin üstüne atacaklarını söyledi. Yalnız değildim, yanımda Gürsel Tekin vardı, başka şahitlerim de vardı."

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, olayın gerçeklikle ilgisinin olmadığını belirten Tekin, ''Tamamen asparagas'' yorumunda bulundu.

        AK PARTİLİ ÇELİK'TEN SAVCILARA ÇAĞRI

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Barbaros Şansal'ın internete düşen, palalı kişiyle ilgili iddia ve beyanlarını delil göstererek savcıları harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.

        İÇİŞLERİ BAKANI: SAVCILAR ARAŞTIRACAK

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler de, olayın inceleneceğini, savcıların gerekli araştırmaları yapacağını söyledi.

        CHP'DEN AÇIKLAMA

        CHP İstanbul İl Başkanlığından iddialara ilişkin açıklamada şöyle denildi:

        "Barbaros Şansal'ın Talimhane bölgesindeki palalı saldırgana dair CHP'yi suçlayan iddialarına cevap vermeyi gereksiz bulmakla birlikte, kamuoyuna saygımızdan, ülke olarak kritik süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde böylesi saçma ve gerçeklikle hiçbir şekilde örtüşmeyen bu iddiaya karşı bir açıklama yapma gereği duyduk.

        Şansal, 'CHP İstanbul İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi'nin olayı CHP'nin tezgahladığı tarzında sözler söylediğini iddia etmiştir. Bu sözler gerçekle iddiası olmayan bir iftiradan ibarettir. Şansal iddiasını ispatla mükelleftir. Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin'in de belirttiği gibi ülkenin gerçek sorunlarının üzerini kapatmak için yaratılmak istenen sahte gündemlere alet olmayacağımızı, buna alet olanları da muhatap kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ