Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler PTT, noter ve bankalar bugün açık mı? 7 Haziran 2019 Cuma - Banka, noter ve PTT çalışma saatleri - Merak Edilenler Haberleri

        Banka, noter ve PTT'lerbugün açık mı? sorusu bayram tatili nedeniyle işlem yapamayan vebugün işlem yapmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Resmi tatil günlerinde resmi kurum ve kuruluşların yanında PTT ve bankalar da kapalı oluyor. Noterler ise Nisan ayındanitibaren haftasonları nöbetçi noterlik uygulamasıyla hizmet veriyor. Peki 7 Haziran'da noter, PTT ve bankalar açık mı?

        BUGÜNPTT VE BANKALAR AÇIK MI?

        Arefe günü yarım gün açık olan PTT ve bankalar, o tarihten itibaren kapandı.DünRamazan Bayramı sona erdi. Bugünresmi tatil sona erdiği için banka ve PTT'ler de açıldı ve işlem yapılmaya başlandı.

        REKLAM

        7 HAZİRAN'DA NOTERLER AÇIK MI?

        PTT ve bankaların bayramda kapalı olma durumları noterler için de geçerli. Nisan ayından beri noterler, haftasonları nöbetçi noterlikuygulamasıyla hizmet veriyor. Ancak bayram süresince nöbetçi noterler de kapalıydı.Bugün noterler yeniden hizmet veriyor. Vatandaşlar nöbetçi noterliklerin nerede olduklarını Türkiye Noterler Birliği'nin hazırladığı sayfa üzerinden öğrenebilir.

        ŞEHRİNİZDEKİ NÖBETÇİ NOTERLİKLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        PTT VE BANKALARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

        Genel olarak baktığımızda bankacılık sektöründe mesai saatleri, sabah 08.30-09.00’da başlayıp, akşam da 17.00-17.30 saatlerinde sona ermektedir. Birçok banka öğle yemeği molası vermezken, öğle arası yapan bankalar 12.30-13.30 saatleri arasında çalışmazlar.

        PTT şubeleri sabah 8.30’dan 12.30’a kadar açıktır. 1 saatlik öğle arasının ardından saat 13.30’da mesai yeniden başlar. Saat 17.30’da mesai bitmektedir. Merkez PTT şubeleri dışında haftasonu tüm PTT’ler kapalıdır. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri saat 13.30'a kadar hizmet vermektedir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ