Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sabahları sizi kahve kadar uyandıracak 7 besin! Zinde ve enerjik bir vücut için...
        1

        BİTTER ÇİKOLATA

        Bitter çikolatanın içinde yüksek oranda yer alan kakao, enerjiyi artırmaya yardımcı olduğu gibi odaklanmayı da artırır. Bitter çikolata ayrıca az miktarda kafein de barındırır bu da vücuda güzel bir enerji kaynağı oluşturur.

        2

        YUMURTA

        Yumurtalar sadece protein kaynağı değil gıdayı enerjiye dönüştürmekten büyük ölçüde sorumlu olan B vitaminleri açısından da zengindir. Yumurtaların içerdiği diğer bir mikro besin, enerji seviyelerini desteklemek için önemli olan kolindir.

        3

        ELMA

        Elmalar, beyin hücrelerinizi aktif olarak koruyan bir antioksidan olan kuersetin için harika bir kaynaktır. Araştırmalar, kuersetin açısından zengin gıdaları tüketmenin, egzersiz yapmadığınız zamanlarda bile dayanıklılığı ve enerji kapasitesini artırdığını gösteriyor.

        4

        SU

        Vücut, uykuda kaldığı uzun saatler boyunca susuz kalır ve bu da kişinin sabah yorgun uyanmasına neden olur. Sabahları uyanmak için atılması gereken ilk adım bir bardak su içmektir.

        5

        YOĞURT

        Doğal, şekersiz yoğurt, sabahları enerji artışı için sağlıklı bir kalsiyum, yağ asitleri ve protein karışımı içerir.

        6

        YULAF EZMESİ

        Bu karbonhidrat türü, enerjiye dönüştürülmesi kolay ve hızlı bir besindir. Ayrıca yulaf; B vitaminleri ve demire kadar, enerji üretim sürecine yardımcı olan birçok vitamin ve mineral içerir.

        7

        MUZ

        Karbonhidrat, potasyum ve B6 vitamini kaynağı olan muz, sabaha zinde başlamak için en besleyici yiyecekler arasındadır. B6 vitamini, enerji üretmek için önemli bir bileşimdir.

        Kaynak: Byrdie, Womens Health Mag

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ