Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: ABD Başkanı Trump, Mike Pence'in üst düzey danışmanının Beyaz Saray'a girişini yasakladı

        ABD Başkanı Donald Trump'ın başkent Washington DC'deki "Amerika'yı Kurtar" adlı mitinginin ardından yaşanan gerginliğin yansımaları sürüyor.

         ABD'de darbe girişimi: 4 ölü
        ABD'de darbe girişimi: 4 ölü Haberi Görüntüle

        ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in çalışma ekibinin başında olan Marc Short'un Beyaz Saray'a girişini yasakladığı açıklandı. Trump, "Mike Pence, umarım ülkemizin iyiliği için ayağa kalkabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

         Pence de Trump'a sırtını döndü
        Pence de Trump'a sırtını döndü Haberi Görüntüle

        SENATONUN PENNSYLVANIA SONUÇLARINA İTİRAZI RET

        Öte yandan, Senato Pennsylvania eyaletinde Joe Biden'ın zaferine yapılan itirazı reddetti. 3 Kasım'da yapılan seçimlerde eyaletlerin Seçiciler Kurulu üyelerinin oylarının sayıldığı Kongre'nin iki kanadının ortak oturumunda Pennsylvania'dan gelen sonuçlara bazı Cumhuriyetçiler tarafından itiraz edilmişti. İtiraz hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'dan en az bir üyenin desteğini alması nedeniyle geçerli sayılmıştı.

        REKLAM
         Trump'ı görevden alacaklar iddiası!
        Trump'ı görevden alacaklar iddiası! Haberi Görüntüle

        Bunun üzerine Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ortak oturuma ara verildi ve her iki kanatta itirazın tartışmak üzere en az iki saat sürecek ayrı oturumlar başladı. Senato'daki itiraz oturumunda hiçbir senatörün söz almaması üzerine doğrudan oylamaya geçildi ve itiraz 7'ye karşı 92 oyla reddedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ