Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haberi: Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti ve milletvekilliğinden istifa etti! Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir, neden istifa etti ve ne oldu?

        Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti üyeliği ve milletvekilliğinden istifa etti. Fakıbaba, "Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığın için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" dedi.

        AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Ahmet Eşref Fakıbaba partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti.

        Twitter'dan istifasını açıklayan Fakıbaba şu ifadeleri kullandı:

        "2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum.

        Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığın için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.

        AK Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."

        REKLAM

        FAKIBABA İYİ PARTİ'YE GEÇİYOR

        AK Parti ve milletvekilliğinden istifa eden Fakıbaba'nın, İYİ Parti'ye geçeceği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Genel Başkanı Meral Akşener'in önümüzdeki çarşamba günü partisinin grup toplantısında Fakıbaba'ya rozet takacak.

        300 EVLER TARTIŞMASI

        Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 3 arsa için 29 milyon 500 bin TL bedelle açtığı ihale için, Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e seslenmişti.

        Fakıbaba, arsanın satılmak yerine konut yapılmasını önererek, “Sayın Başkanım, her bir dairesi 10-12 milyona satılmakta olan arsaları satmak yerine, belediye şirketi eliyle konut yapsanız, astronomik düzeydeki kârı, birkaç kişi kazanacağına Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı? Sevgi ve saygılarımla” diye sormuştu.

        TBMM'DEN AÇIKLAMA

        TBMM Başkanlığınca yapılan açıklamada, "Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın mensubu olduğu siyasi partiden ve milletvekilliğinden istifa iradesini içeren dilekçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına 20.10.2022 tarihinde sunulmuş olup, söz konusu dilekçe üzerine gerekli işlemler aynı tarihte, daha önce milletvekilleri tarafından sunulan istifa dilekçeleri üzerine izlenilen usullerle aynı doğrultuda, Başkanlığımız tarafından yerine getirilmiştir. Bu çerçevede bahsi geçen milletvekillinin milletvekilliğinden istifa talebiyle ilgili olarak ise TBMM Başkanlık Divanı, TBMM İçtüzüğü’nün 136'ncı maddesi uyarınca 26 Ekim 2022 Çarşamba günü toplantıya çağırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

        Ayrıca açıklamada, Fakıbaba'nın istifası sonrası boş kalan RTÜK üyeliği seçimi hakkında "Diğer taraftan RTÜK üyeliği seçimi ile ilgili işlemler Başkanlığımızca 6112 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir" denildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ