Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: CHP'de kritik toplantılar! İşte yeni gelişmeler

        CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun kısa bir açıklama yaptı. Daha sonra CHP MYK olağanüstü toplandı. Toplantı 2,5 saat sürdü. CHP'den yapılan açıklamada da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecekleri bildirildi.

        Belediye başkanları, saat 13.00'te başlayacak olağanüstü MYK toplantısı öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü.

         Altılı Masa'da Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması! Kim ne dedi?
        Altılı Masa'da Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması! Kim ne dedi? Haberi Görüntüle

        Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, partiye gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Neler söyleyeceğimiz belli. Genel Başkanımızı destekliyoruz. Fikrimizde en ufak bir değişiklik olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz demokrasi yolunda." dedi.

        "İYİ Parti Genel Başkanı Akşener altılı masadan ayrıldığını açıkladı, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Büyükerşen, "Talihsizlik" yanıtını verdi.

        REKLAM

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da "Sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Biz başından beri ortak karar alıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır. Tam desteği kendisine vereceğiz bugün. İnanıyorum ki sonuç istediğimiz gibi olacak. Her şey çok güzel olacak." görüşünü dile getirdi.

        Akşener’in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Albayrak, "Anlayamadım, biz de bir anlam veremedik. Ekrem Bey ve Mansur Beyi göreve davet ediyorum. açıklaması bana göre çok yanlış, düşündürücü. Sanıyorum bugün temaslardan sonra bazı şeyler daha netleşecek." ifadelerini kullandı.

        Görüşmeye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılıyor.

        Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise bölgede deprem sonrası yürütülen çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı.

        TOPLANTI SONA ERDİ

        CHP'li belediye başkanları toplantının ardından Genel Merkez'den ayrıldı. Toplantının ardından açıklama yapılması beklenirken, açıklamadan vazgeçildi.

        AÇIKLAMA GELDİ

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 10 büyükşehir belediye başkanının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek desteklerini ilettiklerini söyledi.

        Torun, CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretlerine ilişkin bilgi verdi.

        Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hariç, CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanının Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiğini belirten Torun, şunları kaydetti:

        "Belediye başkanlarımız desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler ve ardından da belli bir değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler gerek Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da, Hatay'da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti ve ardından da ayrıldılar."

        Alınan bilgiye göre, belediye başkanlarıyla görüşme sırasında, büyükşehir belediye başkanlarının bilgilendirmesi sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun özel olarak, Hatay başta olmak üzere, deprem bölgesinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını ilettiği öğrenildi.

        Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarıyla buluşmasına ilişkin parti genel merkezinden fotoğraf paylaşıldı.

        CHP'DE OLAĞANÜSTÜ MYK TOPLANTISI

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

        MYK'de, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamaları ile bundan sonra izlenecek yol haritası ele alındı. Toplantı 2,5 saat sürdü.

        Altılı Masa'nın hangi adımları atacağı, Millet İttifakı'nın yol haritası ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı değerlendirildi, kesin bir karar verilmedi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için görüşmeler devam edecek.

        SON GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI

        Saadet Partisi'nin evsahipliğinde beş parti bir araya geldi. CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi yaşanan son gelişmeleri masaya yatırıldı.

        Toplantının ardından SP Genel Merkezi'nden ayrılan CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne gittiği ve parti merkezinde bir toplantı yapacağı öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ