Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel SON DAKİKA HABERİ | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Caddesi patlaması açıklaması: Failler hak ettikleri şekilde cezalandırılacak - Son Dakika Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'na açıklama yaptı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir." dedi.

        "FAİLLER HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALACAK"

        Fotoğraf: AA

        Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti: "Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz faillerin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Vali'mizden intikal eden rakam 4'ü olay yeri, 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. Bunun dışında çizikti vs. gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir."

        "BURADA BİR TERÖR KOKUSU VAR"

        Fotoğraf: AA

        Erdoğan ayrıca, "Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında." ifadelerini kullandı.

         İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi hayatını kaybetti
        İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle
         Yüreğimiz kavruldu! Terör şehitlerine veda
        Yüreğimiz kavruldu! Terör şehitlerine veda Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ