Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haber! 65 yaş üstüne kolonya ve maske, 76 yaş üstüne evde maaş

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş üstü vatandaşlara öncelikle İstanbul ve Ankara'da olmak üzere maske ve kolonya dağıtılmasına karar verildiğini, 76 yaş üstü vatandaşların da emekli maaşı ödemelerinin istemeleri durumunda evlerinde yapılacağını açıkladı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sona erdi. Toplantı 3 saat 50 dakika sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirlerini açıkladı
        Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirlerini açıkladı Haberi Görüntüle

        Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

        65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN ÖNLEMLER

        Kimi Avrupa ülkelerinin, dezavantajlı grupları, özellikle de yaşlıları adeta gözden çıkartan anlayışlarına asla katılmıyoruz. Tam tersine bizim kültürümüzde, yaşlılarımızı el üstünde tutmak, dünya ve ahiret saadetinin temel şartlarından biri olarak kabul edilir. Bunun için yaşlılarımızı koruyacak ve kollayacağız.

        REKLAM

        Bilim Kurulumuzun önerisiyle, önce İstanbul ve Ankara’da başlatılacak bir çalışmayla, 65 yaş üzerindeki tüm yaşlılarımıza koruyucu maske ve kolonya dağıtacağız. Yalnız yaşayan 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında, devlet kadar, yakınlarına ve komşularına da görev düşüyor.

        76 YAŞ ÜSTÜ İÇİN EMEKLİ MAAŞI

        Bu insanlarımıza hep birlikte yardımcı olarak, süreci suhuletle geçirmelerini temin etmeliyiz. Kamu bankalarımız 76 yaş üzeri emeklilerimizin maaş ödemelerini, istelerse evlerinde yapacaklar.

        Huzurevlerimizdeki doktor sayısını da artırarak, yaşlılarımızın sağlığını daha yakından takip edeceğiz. Bir diğer önemli konu, sağlık sistemimizi güçlü bir şekilde ayakta tutmaktır.Bunun için, sağlık kuruluşlarımızın üzerine binecek yükü hafifletmemiz gerekiyor.

        Vatandaşlarımızdan, hayati olmayan sağlık sorunlarına, mümkün olduğu kadar aile hekimleri vasıtasıyla çözüm aramalarını özellikle rica ediyorum. Unutmayınız, salgın hastalık durumlarında hastaneler, aynı zamanda virüs bulaşma ihtimali en yüksek yerler haline gelmektedir. Yüksek ateş, kuvvetli öksürük ve nefes darlığı gibi hastalık belirtileri ortaya çıkan vatandaşlarımız ise, paniğe kapılmadan, öncelikle Sağlık Bakanlığımızın ALO 184 hattını aramalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ