Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ... Son dakika: Foça'da korkutan kaza! Ekipler sevk edildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir'in Foça ilçesinde KT-1 tipi askeri eğitim uçağı motor arızası nedeniyle denize düştü. Uçakta bulunan 2 pilot sağ olarak kurtarıldı.

         Konya'da eğitim uçağı düştü!
        Konya'da eğitim uçağı düştü! Haberi Görüntüle

        Milli Savunma Bakanlığı, İzmir'de yaşanan uçak kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

        Açıklamada, "İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı" denildi.

        2 PİLOT SAĞ

        İzmir'in Foça ilçesinde denize düşen askeri uçağın pilotlarından Pilot Albay Ahmet Kendir ve Yarbay Hakan Eryılmaz Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki pilotun da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

        REKLAM

        VALİ'DEN AÇIKLAMA

        İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça ilçesi açıklarında denize düşen eğitim uçağındaki iki pilotun kurtarıldığını bildirdi.

        Köşger, AA muhabirine, Çiğli 2. Ana Jet Üssüden kalkan KT-1 tipi eğitim uçağının henüz bilinmeyen nedenle Foça ilçesi Borak Adası İngiliz Burnu açıklarında denize düştüğünü belirtti.

        KURTARMA ÇALIŞMALARI

        Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kazanın meydana geldiği ilk andan itibaren; Hava Kuvvetlerimizden 1 adet arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetlerimizden 1 adet arama kurtarma helikopteri ve 1 adet İHA, Sahil Güvenlik K.lığı’ndan 3 adet sahil güvenlik botu ile 1 adet arama kurtarma uçağı görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

        İhbar üzerine ivedi bir şekilde arama kurtarma faaliyetinin başladığını vurgulayan Köşger, "İki pilotumuz Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştır." dedi.

        Köşger, uçağın enkazıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ