Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA DEPREMLER: Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem - En son nerede kaç büyüklüğünde deprem oldu? - AFAD son depremler listesi

        Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde ise Adıyaman'da 5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

        AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde yerin 7 km derinliğinde deprem oldu.

         Depremin ardından Malatya'dan yeni görüntüler!
        Depremin ardından Malatya'dan yeni görüntüler! Haberi Görüntüle

        Kandilli açıklamasında ise depremin büyüklüğü 5.5 olarak, derinliği ise 5 km olarak ölçüldü.

        Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

        AFAD: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 110 KİŞİ YARALI

        AFAD Başkanı Yunus Sezer, sosyal medya Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki #deprem sonrasında,An itibarıyla; 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 110 vatandaşımız yaralanmıştır. 29 bina yıkılmıştır. 32 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır" ifadelerine yer verdi.

        AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA

        AFAD Başkanı Sezer, Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğündeki depremde 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 2 binada arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini bildirdi.

        BABA-KIZ ENKAZDAN SAĞ KURTARILDI

        Malatya'da Özalper Mahallesi'nde enkazdan baba Ali Şahingil ile kızı Şeyma Şahingil yaralı olarak kurtarıldı.

        İKİ NOKTADA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI

        Çeçen Apartmanı'nda enkazda 3, Buhara Apartmanı'nda ise Bedih Kış (29) kişi aranıyor.

        Buhara Apartmanı'nın enkazında kalan Bedih Kış'ın, merdiven boşluğunda olduğu tespit edildi. Enkaz altında kalan kişinin, odasında kalan eşyalarını almaya gelen bir öğrenci olduğu belirtildi. Binanın çökme riski olan ağır hasarlı olması nedeniyle ekipler çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ekipler Gürbüzbey apartmanında ise tedbir amaçlı arama kurtarma çalışması başlattı.

        Habertürk muhabiri Gizem Türemen'in aktardığı bilgilere göre, Çeçen Apartmanı yıkıldığı sırada içinde kimse bulunmuyordu. Binanın deprem anında yıkılmadığı, deprem olduktan 10-15 dakika sonra yıkıldığı, bu nedenle apartmanın önünden geçen bir araç içerisinde olan 3 kişinin, binanın yıkılmasıyla birlikte enkaz altında olabileceği ihtimali üzerine arama kurtarma çalışmasının sürdüğü belirtiliyor.

        Depremin ardından yıkılan Çeçen ve Buhara Apartmanlarının birbirine çok yakın mesafede olduğu belirtildi.

        HASARLI BİNALAR YIKILDI

        Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedilirken, kentte bazı hasarlı binaların yıkıldığı bildirildi.

        Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından 11 ili etkilendiği bölgede artçılar sürerken, bir deprem haberi daha geldi. Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem yaşandı. AFAD'ın verilerine göre, saat 12.04'te meydana gelen deprem, 6.96 kilometre derinlikte gerçekleşti. Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedildi.

        AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

        AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

        AFAD'dan daha sonra yapılan yeni bir açıklamada da "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır" bilgisi verildi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin de yaralandığını açıkladı. Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise bu depremi artçı sarsıntı olarak değerlendirdiklerini belirtti.

        AFAD Başkanı Yunus Sezer ile AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. AFAD Başkanı Sezer, Malatya Yeşilyurt merkezli depremde şu ana kadar 25 binanın yıkıldığını ve 5 binada arama-kurtarma çalışmalarının yoğunlaştırıldığını söyledi. Sezer, "Bölgede 400'e yakın arama-kurtarma personelimiz mevcuttu. Onlar bütün enkaz alanlarına yönlendirildi ve ilk andan itibaren çalışmalar başladı. Çevre illerden de 250 arama-kurtarma personelini helikopterlerle olay bölgesine sevk etmiş durumdayız. Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. 69 yaralımız hastanelere sevk edilmiş durumda" dedi.

        Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası neredeyse 3 dakikada 1 artçı sarsıntı olduğu bilgisini veren Sezer, "Bunların birçoğu 5 ve üzeri şeklinde. Orada yaşayan vatandaşlarımız, daha önce de duyurmuştuk, hasar gören binalardan uzak durmaları yönünde. Artçı sarsıntılar devam ediyor ve hasar gören binalarımız var. Bu artçı sarsıntılara bağlı olarak bunların yıkılması söz konusu. Vatandaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar. Eşya tahliyesi zaten yasaklanmıştı, bu tür tahliye işlemleriyle kesinlikle bu binalara girmesinler" diye konuştu.

        TATAR: ARTÇI SARSINTI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

        AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar ise 3 haftada 2'si 7.7 ve 7.6, diğerleri 6.4 ve 5.3 olmak üzere birbirinden bağımsız 4 deprem olduğunu hatırlattı. Şu ana kadar 45 artçı sarsıntı meydana geldiğini belirten Tatar, "Bu gerçekten çok olağan dışı bir durum. Bugün meydana gelen depremi de yine bu büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde bir artçı sarsıntı olarak değerlendiriyoruz. Bugünkü deprem Yeşilyurt merkezli bir deprem ve derinliği 6.9 kilometre civarında. Doğanşehir fayının en kuzeydoğu ucunda meydana gelen bir deprem. Şu ana kadar toplam 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu yaklaşık 6 ayda kaydettiğimiz depremin bu depremler sonucunda sadece 3 haftada kaydedildiğini gösteriyor. 3-4 arası büyüklükteki depremlerin sayısı 1963, 4-5 arası 471 ve 5-6 arası büyüklükteki depremlerin sayısı da toplam 45 oldu" dedi.

        Artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini ve 5´in üzerindeki büyüklükte artçılar olacağını söyleyen Tatar, kırsal kesimlerde olası kaya düşmesi tehlikesine karşı da tekrar uyarıda bulundu.

        PROF. ÖZENER: MAALESEF BU DEPREMLERİ YAŞAYACAĞIZ

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı. Özener, “Bunların büyüklüklerinin 5,6 civarı olması gayet doğal olduğu sonucunu işaret etmiştik. Bu deprem de onlardan bir tanesi, Malatya civarında olan bir deprem. Böyle depremler olacaktır. Bu depremleri maalesef yaşayacağız" dedi.

         Hasar tespitinin yüzde 84'ü tamamlandı! İşte acil yıkılması gereken bina sayısı!
        Hasar tespitinin yüzde 84'ü tamamlandı! İşte acil yıkılması gereken bina sayısı! Haberi Görüntüle

        Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından 11 ili etkilendiği bölgede artçılar sürerken, bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Depreme ilişkin açıklama yapan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bu büyüklükteki artçı depremlerin devam edeceğini belirterek hasarlı binalardan uzak durulması gerektiği konusunda uyardı.

        “1 YILA KADAR VARACAK SURETLE DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİK"

        Prof. Dr. Haluk Özener, “Daha önceden de ifade etmiş olduğumuz gibi 7.7 ve 7.6'lık iki tane çok büyük deprem oldu. Bu depremlerin artçılarının haftalar, aylar boyunca hatta 1 yıla varacak suretle devam edeceğini söylemiştik. Bunların büyüklüklerinin 5,6 civarı olması gayet doğal olduğu sonucunu işaret etmiştik. Bu deprem de onlardan bir tanesi, Malatya civarında olan bir deprem. Böyle depremler olacaktır. Vatandaşlarımızın teyakkuzda bulunmaları olabildiğince sakin kalarak hasarlı binalarına girmeden durmalılar. Bu depremleri maalesef yaşayacağız. Arkadaşlarımız her depremden sonra peş peşe otomatik çözümlemeden detay alıyor. Detay aldıktan sonra netleştikten sonra tuşa basarak bilgiyi yolluyor" dedi.

        Öte yandan depremin ardından vatandaşlar Kandilli Rasathanesi'ni arayarak deprem hakkında bilgi talep etti.

        SABAH ADIYAMAN SALLANDI

        Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.51'de 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

        REKLAM
         Adıyaman'da 5 büyüklüğünde deprem
        Adıyaman'da 5 büyüklüğünde deprem Haberi Görüntüle

        AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.51'de yerin 8,5 km derinliğinde 5 büyüklüğü deprem meydana geldi.

        Kandilli'den yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 4,9 derinliği ise 5.4 km olarak duyuruldu.

        Deprem çevre illerden de hissedildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ