Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Peş peşe açıklamalar! SON DAKİKA: Rusya, Ukrayna'da vuracağı yeri duyurdu! - Rusya Ukrayna savaşı son durum haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov "Stratejik istikrar için ABD ile çalışmaya hazırız" dedi ve "ABD'nin Avrupa'dan nükleer silahları çekmesinin zamanı geldi" diye ekledi.

        Batı'nın Rusya'ya şimdiye kadar yasal olarak bağlayıcı, uzun vadeli güvenlik garantileri sağlamadığını belirten Lavrov, "Garantiden kastımız; Ukrayna ve Gürcistan'ın NATO'ya üye olmasından, NATO'nun daha fazla genişlemesinden vazgeçilmesidir. Batı'nın eski SSCB ülkelerinde askeri altyapılar oluşturmasından vazgeçmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Lavrov, Avrupa ülkelerinde ABD'ye ait nükleer silahlar bulunmasını eleştirerek, "Amerikan nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde bulunması, Rusya için kabul edilemez. Bu silahların ABD'ye çoktan iade edilmesi gerekiyordu." diye konuştu.

        REKLAM

        Öte yandan konferansta ekranlara Lavrov'un konuşması yansıtılırken, AB ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkenin temsilcisi Rusya Dışişleri Bakanı'nı protesto ederek salondan ayrıldı.

        "RUS ORDUSU HEDEFLERİNE ULAŞANA KADAR..."

        Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Rus ordusunun hedeflerine ulaşana kadar Ukrayna'da özel askeri operasyona devam edeceğini" bildirdi.

        Şoygu, askeri yetkililerle yaptığı toplantıda, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa dair açıklamalarda bulundu.

        Batı'nın Ukrayna halkını Rusya ile mücadelede kullandığını savunan Şoygu, "Bizim için önemli olan, Rusya'nın Batı ülkeler tarafından oluşturulan askeri tehditten korunmasıdır." dedi.

        Şoygu, Rus ordusunun sivillerin hayatının korunması için gerekli önlemleri aldığını ileri sürerek, "Saldırılar, yüksek hassasiyetli silahlar ile yalnızca askeri hedeflere yapılıyor. Rusya Silahlı Kuvvetleri, hedeflerine ulaşana kadar özel askeri operasyona devam edecek." ifadelerini kullandı.

        "BATI SAVAŞA ZORLUYOR"

        Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Batı ülkeleri Ukrayna'ya karşı savaşa zorluyor" açıklamasında bulundu.

        TASS haber ajansının aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna birliklerinin Azak Denizi'ne çıkışının tamamen engellendiğini açıkladı.

        RUSYA VURACAĞI BÖLGEYİ AÇIKLADI!

        Rusya Savunma Bakanlığı ise Kiev’de Ukrayna istihbaratına ait "enformasyon saldırısı" yapan merkezi yüksek hassasiyetli silahlarla vuracağını duyurdu.

        Ukrayna halkına “milliyetçi grupların provokasyonlarına katılmamaları” çağrısında bulunan Konaşenkov, bu bölgelerde yaşayan halkın evlerini terk etmesini istedi.

        Rus birliklerinin Ukrayna’ya girmesinden bu yana Rus devlet kurumlarına yönelik enformasyon saldırılarının sayısının önemli ölçüde arttığını ifade eden Konaşenkov, sürekli ölüm tehditleriyle Ruslara çağrıların ve okullar, kreşler, tren istasyonları ve diğer sosyal tesislerle ilgili asılsız bomba ihbarlarının alındığını hatırlattı.

        Konaşenkov, bütün bu saldırıların Ukrayna ordusu ve istihbarat servisinin siber operasyon güçleri tarafından Kiev’deki söz konusu tesisler kullanılarak gerçekleştirildiğini ifade etti. ​​​​​​​

        TV KULESİ VURULDU

        Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın "Kiev halkı iletişim kulelerinden uzak dursun" açıklamasından hemen sonra Rusya, başkent Kiev’deki televizyon kulesini hedef aldı. Baz istasyonları, televizyon ve radyo vericilerinin yanı sıra internet ve teknolojik altyapıların bulunduğu televizyon kulesine düzenlenen saldırı sonrası bölgedeki siviller panik kaçmaya başladı.

        Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de ağır yaralandığı ifade edildi.

        İçişleri Bakanlığı, kulenin hasar gördüğünü ve "kanalların bir süre çalışmayacağını" duyurdu.

         Kremlin'den müzakere açıklaması!
        Kremlin'den müzakere açıklaması! Haberi Görüntüle
         Zelenskiy: Işık karanlığa galip gelecek
        Zelenskiy: Işık karanlığa galip gelecek Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ