Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haberler... Van'da Vefa Sosyal Destek Grubu'na silahlı saldırı!

        Van'ın Özalp ilçesinde işçilere, PKK'lı teröristlerce saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 2 işçi hayatını kaybederken, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

        Meral Yıldız'ın haberine göre olay, öğle saatlerinde Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Mehmetalan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Özalp ilçesinde vefa çalışmalarından dönen işçilere beyaz bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu ise 2 kişi hayatını kaybetti.

        Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, saldırganların yakalanması için ise bölgede operasyon başlatıldı.

        REKLAM

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

        Van Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, pandemi tedbirleri kapsamında Özalp ilçesinin Eğribelen Mahallesinin karantinaya alındığı kaydedilerek, mahalleye yardım götüren Vefa Destek Gurubu'nda çalışan belediye işçilerine saldırı yapıldığı belirtildi.

        Açıklamanın devamında, ilçe merkezine dönen işçilere öğle saatlerinde arkalarından yaklaşan bir araçta uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

        Saldırıda bir belediye işçisi ve yolda aldıkları sivil bir vatandaş hayatını kaybederken, saldırganların olay yerinden kaçtığı kaydedildi.

        Araçta bulunan diğer belediye çalışanın ise yaralı olarak tedavi altına alındığı belirtildi.

        İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: "NE YAPARSANIZ YAPIN YENİLECEKSİNİZ"

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da saldırıyla ilgili, "Mübarek Ramazan Günü'nde, gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, 'Yenileceksiniz, ve Cehennem'e sürüleceksiniz!" paylaşımında bulundu.

        İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: "İYİLİĞİ VE KARDEŞLİĞİ HEDEF ALDILAR"

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "PKK, Van'da Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik alçak bir saldırıda bulundu. Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK'lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı." mesajını paylaştı.

        KILIÇDAROĞLU: "TERÖRÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUM"

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Van'da, hain teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Terörü bir kez daha lanetliyorum!" açıklaması yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ