Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA GELİŞMESİ! 'Ölüm kampı'ndan dehşete düşüren görüntüler

        Antalya'da geçen ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi'ne ait havyan barınağında 'asitli katliam' ve kedi, köpeklerin ölüme terk edildiği iddiaları ile barınak morgunda üst üste yığılmış hayvan ölüleri görüntülerinin ardından bir şok da Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşandı. Antalya'da Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürünün hayvanlara kötü muamele ettiği gerekçesiyle toplanan hayvanseverler, eylemin ardından gittikleri barınakta 20 köpek ölüsüyle karşılaştı. Gördükleri manzara karşısında şoke olan hayvanseverler yaşanan olaya tepki gösterdi.

        Antalya’da 50 kişilik hayvansever grubu, Konyaaltı Belediyesi'nde Veteriner İşleri Müdürü'nün görevini kötüye kullandığı, sokak hayvanlarına kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla belediye binası önünde eylem yaptı. Antalya Hayvan Hakları Sorumlusu ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İl Temsilcisi Şebnem Ebinc'in de katıldığı eylem sonrası hayvanseverler, yerinde incelemek için belediyeye ait barınağa gitti.

        BARINAKTA KORKUNÇ MANZARA

        Hayvanseverler, barınağa geldiklerinde ise gördükleri manzara karşısında hayatlarının şokunu yaşadı. Kafeslerin içerisinde ölü yavru köpeklerle karşılaşan hayvanseverler, diğer kafeslerde de köpek ölüleri gördü. Bakımsızlık ve soğuktan öldüğü ileri sürülen hayvanlar için yetkililerin gelip rapor tutması beklenildi.

        'BURASI ÖLÜM KAMPI GİBİ'

        Bu sırada cep telefonuyla ölen köpekleri görüntüleyen HAYKONFED İl Temsilcisi Şebnem Ebinc, bir görevlinin köpekleri topladığını görünce, "Nereye götürüyorsunuz köpekleri? Bu köpekler tarım ilçe görevlilerine verilip, otopsi yapılacak" diye tepki gösterdi. Ölen köpekleri çöp torbalarına koyan başka bir görevli de "Morga koyacağız" şeklinde yanıt verdi. Yine cep telefonuyla hayvanların ölüsünü görüntüleyen aktivist Erka Zor da görevlilere tepki göstererek, "Burası ölüm kampı gibi. Her kafeste ölü köpek var" dedi.

        OTOPSİ YAPILACAK

        Barınağa gelen jandarma ekipleri kontrolünde ölü köpekler Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerince alınarak morga kaldırıldı. Ölü köpeklerin yarın otopsi yapılmak üzere Konya'ya gönderileceği öğrenildi.

        BELEDİYE: İLK BULGULAR SABOTAJ ŞÜPHESİ

        Yaşanan korkunç olayın ardından Konyaaltı Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, belediyeye ait Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana gelen hayvan ölümlerinden dolayı oldukça üzgün olunduğu belirtildi. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

        "İlk bulgular, ölümlerin bir sabotaj neticesinde gerçekleştiği şüphesini kuvvetlendirmektedir. Gerek belediyemiz bünyesinde başlatılan idari soruşturmanın gerekse adli merciler tarafından sürdürülen soruşturmanın tam bir şeffaflık ve ciddiyetle yürütülmesi için gerekli tüm tedbirler hızla alınacaktır. Bu üzücü olayda ihmali ve kastı bulunan tüm şahıs ve yetkililer hakkında gereken adli ve idari işlemlerin de süratle yapılacağının bilinmesini isteriz. Her ne olursa olsun, dünyayı paylaştığımız can dostlarımızı gerektiği gibi koruyamamanın mahcubiyetiyle kamuoyundan özür dileriz."

        VAHŞETİN ARDINDAN MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

        Yaşanan vahşetin ardından Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu, görevden alındı. Karacaoğlu'nun yerine Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Filiz Dilekçi vekaleten getirildi. HAYKONFED İl Temsilcisi Şebnem Ebinc ise, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'i ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür edeceklerini söyledi.

        Bakımevinde bazı eksikler bulunduğunu belirten Ebinc, "Burada kanatlı hayvanların bulunmaması gerekiyor. 20'ye yakın hindi var. Kedi ve köpeklere virüs bulaşabilir. Bu nedenle hindilerin alandan çıkarılmasını istiyoruz. Yine yeni yapılan kedi bölümünde ısıtma sistemi yeterli değil. Bu eksiğin de giderilmesini talep ediyoruz. İlçe belediyelerinin yıllık 3 bin 600 kısırlaştırma yapması gerekiyor. Bunun altına inilmemesini istiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ