Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA HABERLERİ! Bakanlık babasından şiddet gören Tuğba Akkaş için harekete geçti - HABERLER

        Sosyal medyada yayılan görüntülerdebabası tarafından şiddet gören Tuğba Akkaş için Bakanlık harekete geçti.

        Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından, uzman ekiplerimiz Tuğba Akkaş ile iletişime geçmiş, Bakanlığımızın kendisine uygun sosyal hizmet modelleri hakkında bilgilendirme yapmıştır. İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerimiz, Tuğba Akkaş’ı, kardeşini ve engelli annesinin durumunu yakından takip etmektedir" denildi.

        YARDIM BAŞLATILDI

        Tuğba Akkaş ile engelli annesinin bakımının sağlanması için evde bakım yardımı bağlanırken, okula devam eden küçük kardeşi için de Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı sağlandı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aileye nakdi desteği de yapılacağı bildirildi.

        REKLAM

        PSİKOLOJİK DESTEK

        Tuğba Akkaş, annesi ve kardeşinin süreci atlatabilmeleri için aileye psikososyal destek hizmeti de verileceği açıklandı.

        İSTİSMAR YOK

        Tuğba Akkaş herhangi bir taciz ya da istismara maruz kalmadığını söyledi.

        AVUKAT GÖREVLENDİRİLDİ

        Bakanlık tarafından avukat görevlendirildi. Ayrıca hukuki sürece müdahil olunacağıda açıklandı. Açıklamada, "Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin asla kabul edilemez. 'Şiddete Karşı Sıfır Tolerans' ilkesiyle çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ