Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları SON DAKİKA: Pekcan: 1296 üründe haksız fiyat artışı tespit edildi - İş-Yaşam Haberleri

        Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 41 bin 821 ürünün denetlendiğini, bin 296 üründe haksız fiyat artışı tespit edildiğini açıkladı. Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pekcan iç piyasada spekülasyon oluşturarak tüketicilere zarar veren firmalar üzerinde denetimlerin artırıldığını ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

        'ÖNLEM ALIYORUZ'

        Pekcan, "Son haftalarda iç piyasada spekülasyon oluşturarak tüketicilere zarar veren, Ahilik kültürü ile bağdaşmayan uygulamalar sergileyen firmalar üzerinde denetimlerimizi arttırdık, gerekli önlemleri alıyoruz. Son 2 haftada ALO 175 hattına ve dilekçelerle başkanlığımıza yaklaşık 18 bin başvuru yapıldı, anında tedbirlerimizi de alıyoruz. Diğer taraftan da tüketicilerimizin fiyat dalgalanmalarından etkilenmemesi için gerek gümrük prosedürleri üzerinde gerekse de gümrük vergileri üzerinde değişiklikler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

        'STOK KONTROLÜ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'

        Ayrıca stokçularla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber stok kontrolleri üzerinde de çalıştıklarını belirten Pekcan "Onlara da anında cezalarını kesiyoruz" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ