Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de Corona virüsü vaka sayısı 359, ölen kişi sayısı 4! - Haberler

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısının 359'a ulaştığını açıkladı. Koronavirüs tespit edilen bir hastanın daha hayatını kaybettiğini açıklayan Koca, hayatını kaybeden hasta sayısının 4'e çıktığını duyurdu.

        Koca yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte yapılan 1.981 TESTTEN 168’İ POZİTİF ÇIKTI. 191 olan hasta sayımız 359’a ulaştı. Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta COVID-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu. Acımız arttı ama başaracağız." ifadelerini kullandı.

        HAYATINI KAYBEDENLERİN YAŞ VE CİNSİYETLERİ

        REKLAM

        Sağlık Bakanı Koca'nın 16 Mart'ta açıkladığı ilk can kaybı 89 yaşındaki bir erkek hastaydı. 17 Mart'ta hayatını kaybeden ikinci kişi de 61 yaşında bir erkek hastaydı. 15 Mart'ta hayatını kaybeden, 18 Mart'ta ise ölüm nedeninin koronavirüs olduğu ortaya çıkan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman 79 yaşındaydı. 19 Mart'ta hayatını kaybeden hasta ise 85 yaşında ve kadın.

        TEST SAYISI ARTINCA VAKALAR TESPİT EDİLDİ

        Dün TBMM'de milletvekillerine koronavirüs ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, bugüne kadar 10 bini aşkın test yaptıklarını, günde 15 bin test hedeflediklerini kaydetmişti. Bakan Koca, son vakaları açıklarken 24 saatte 1981 test yapıldığını, bu testlerin 168'inin pozitif çıktığını bildirdi.

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde virüsle ilgili olarak tüm hükümetlere testlere ağırlık verme çağrısında bulunurken, "Tüm ülkelere basit bir mesajımız var: Test, test, test. Her şüpheli Kovid-19 vakası için test" ifadesini kullanmıştı.

        YAŞ VE ÖLÜM ORANLARI

        Koronavirüssebebiyle hayatını kaybedenlerin yaş ve ölüm oranları:

        YAŞ ÖLÜM ORANI (onaylanmış vakalar) ÖLÜM ORANI (Tüm vakalar)
        80 ve üstü % 21.9 % 14.8
        70-79 yaş arası % 8.0
        60-69 yaş arası % 3.6
        50-59 yaş arası % 1.3
        40-49 yaş arası % 0.4
        30-39 yaş arası % 0.2
        20-29 yaş arası % 0.2
        10-19 yaş arası % 0.2
        0-9 yaş arası ölüm yok

        60 YAŞ ÜZERİNDEKİLER RİSK GRUBUNDA

        Koronavirüsün özellikle 60 yaş ve üzeri yaş grubunda risk oluşturduğu uzmanlar tarafından sıkça dile getiriliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, dün yaptığı açıklamada "60 yaşından sonra risk başlıyor. 80 yaşın üzerinde de risk artıyor. Sıkı izolasyona dikkat etmek gerekiyor. Önemli olan virüsle karşılaşmamak. İzolasyonun temeli budur. Virüsle karşılaşmadıktan sonra sıkıntı yok. Kalabalıklara karışıp çok gerekli olmadıkça hastanelere gitmeye devam edilirse risk artar. Özellikle yaşlı nüfus, evinde izole olur, mümkün olduğunca dışarı çıkmaz, teması azaltırsa o zaman kendilerini de korumuş olurlar" uyarılarında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ