Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Tarihi Haydarpaşa Garı yeniden hizmet için gün sayıyor

        Türkiye’nin, "sembol" yapılarından Haydarpaşa Garı, 9 yıl önceki yangının izlerini silmek ve yeniden hizmete sunulmak üzere gün sayıyor.

        Haydarpaşa’da tadilatın, 2020 yılının başında tamamlanması ve Türk sinemasında Anadolu’dan gelenlerin İstanbul’a ilk adımı attığı hafızalara kazınan karelerle özdeşleşen tarihi mekanın aynı yıl içinde yeniden eski günlerine dönmesi bekleniyor.

        ÇALIŞMALAR 5 YIL ÖNCE ÇATIDA BAŞLADI

        Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Tarihi Haydarpaşa Garı, 28 Kasım 2010 tarihinde çatısında çıkan yangın sonucu büyük hasar gördü. TCDD, binayı aslına uygun olarak hazırlanan restorasyon projesi kapsamında onarmak üzere 2015 yılının sonunda çalışmaları başlattı.

        REKLAM

        Peki, bugüne kadar neler yapıldı? Yangının çıktığı çatıda onarım çalışmaları tamamlandı. Zemin kattaki bekleme salonu ve gişelerin birkaç ay içinde onarımının tamamlanması hedefleniyor.

        PERONLAR YIL SONUNDA TAMAMLANACAK

        Peronlar ve yolcu hizmetlerine yönelik çalışmaların da bu yılın sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor. Binanın değişik birimlerinde ve ofislerde restorasyon çalışmaları da sürüyor. Bu çalışmaların da hızla tamamlanması planlanıyor.

        Tarihi binada, bu çalışmalar en geç ne zaman tamamlanacak? 2020 yılının hemen başında çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Daha sonra mimari ve tarihi önemi olan bu binanın yeniden hizmete sunulması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ